Hat dannal országos csúcstartó lett

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Szécsényi Attila Zsolt, a Nihon Újpalotai SE edzője Tokióban megszerezte hatodik danját. Ezzel ő lett Magyarországon a JKF Wado-Kai karate legmagasabb képesítéssel rendelkező edzője.

„Nagyon örülök, hogy ezt a fokozatot is elértem, de annak még jobban örülök, hogy már a lányom is a harmadik dannál tart” – mondta el nem sokkal hazaérkezését követően.

Sensei vizsgája azért Tokióban zajlott, mert ilyen magas fokozatú képesítést csak a legmagasabban jegyzett vizsgabiztosok előtt lehet megszerezni. Velük pedig csak a sportág őshazájában, vagy valamelyik világversenyen lehet találkozni. Szécsényi Attila Zsolt korábbi vizsgái 2018-ban az angliai (ötödik dan), 2015-ben a nagojai (negyedik dan) JKF Wado-Kai Világkupákon voltak. De nem csak emiatt lesz majd emlékezetes az idei év a sensei számára.

„Pontosan 25 éve, 1999-ben kezdtem az edzéseket a Hartyán Általános Iskola tornatermében, ahol azóta is dolgozom. Mindössze annyi történt, hogy bővítettük a klubot, így ma már a Kolozsvár Utcai Általános Iskolában, illetve Kispesten és Fóton is tartunk edzéseket.”

A negyedszázados jubileumról természetesen illő módon megemlékeznek majd. „Már a nyári edzőtáborunkat is ennek az évfordulónak a jegyében rendezzük meg, de a születésnapot az év végére hagyjuk, amikor is egy küzdősportgálát tartunk.”

Mivel lehetne még emlékezetessé tenni mindezt? Ha a nihonos versenyzők ismét eljutnának egy Európa-bajnokságra. Legutóbb 2022-ben jártak Észak-Macedóniában, ahonnan rengeteg éremmel tértek haza. Csak maga a sensei két arany, egy ezüst és egy bronzérmet nyert, a lánya, Vivien pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Comments are closed.