A háromszoros Európa-bajnok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nem mindennapi vendég ütögetett az Eötvös utca és Redda Barnen utca sarkán található kis teniszpályán. Külsejében a két teniszszépségre, a dán Caroline Wozniackira és az orosz Marija Sarapovára hasonlító magyar tini, a 15 esztendős Stollár Fanny az elmúlt hetekben a teniszversenyeken sikert sikerre halmozott.

Stollár Fanny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Stollár Fanny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fanny nemrég a Moszkvában rendezett U16-os Európa-bajnokságon az egyéni és a páros versenyt (ez utóbbit Gálfi Dalmával) megnyerte, majd ezt követően a budapesti U16-os csapat- Európa-bajnokságon (ugyancsak Dalmával) is diadalmaskodni tudott. A rendkívül tehetséges fiatal lány a kedvünkért elvállalta, hogy néhány ütés erejéig a rákospalotai salakos teniszpályán is játszik.
– Fanny idén lett az iskolánk tanulója, és bár egyéni tanrend alapján készült, 3,5 és 4 közötti tanulmányi eredménnyel zárta a tanévet – mondta Szitt Zsolt, a teniszpályával szembeni Kovács Pál Gimnázium igazgatója.
Stollár Fanny, aki jelenleg egy amszterdami teniszakadémián készül, és állandóan úton van a versenyek ­miatt, tehát a XV. kerületi gimnázium ­diákja, épp ezért a sikereit kicsit a magunkénak is érezhetjük.
– Fanny nem tud meglenni tenisz nélkül – mondta az edző édesapa, Stollár Tibor. – Nála nincsen pihenőnap, ha valami miatt mégsem tud mozogni, akkor is lemegy a pincébe, ahol falazni szokott.
Egy tinédzsernél nagyon fontos a kiegyensúlyozott családi háttér, amelyet Stollár Tibor és felesége, Varga Yvette próbál biztosítani Fannynak. A két szülő teniszmúltja sodorta a lányukat már hároméves korában a pálya felé.
Stollár Fannyt az egyik legnagyobb teniszreménységnek tartja a szakma. Ahhoz azonban, hogy a felnőttmezőnyben is eredményes lehessen, még nagyon sokat kell dolgoznia. Nem véletlen, hogy éppen az amerikai Serena Williams a példaképe, akinek közismert a fanatizmusa és a munkamorálja.
A palotai diák­lány a juniorok között már a legjobbak közé tartozik, jelenleg 26. a világranglistán.

Comments are closed.