Halottak napja: tovább tartanak nyitva a temetők

Halottak napja és mindenszentek alkalmából a fővárosi temetőkben november 2-ig hosszabbított nyitvatartást vezetnek be. Ebben az időszakban a BKK is növeli a járatsűrűséget a temetőkhöz közlekedő járatain.

Az ünnepekre való tekintettel a temetések  november 2-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben, így a Rákospalotai temetőben is november 2-ig ügyeletet tartanak: a temetőirodák október 30-tól november 1-jéig 9-17 óráig, míg november 2-án 7:30-17 óráig tartanak nyitva. November 3-tól ismét a megszokott irodai nyitva tartás lesz érvényben.

A temetők november 2-ig 7:00-től 20:00 óráig tartanak nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7:30 – 17:00 óráig.

Az Új köztemetőben október 31-én és november 1-jén mikrobuszokkal segítik a közlekedést. Az ingyenesen igénybe vehető mikrobuszok reggel 8 és délután 5 óra között közlekednek igény szerint. A járványhelyzetre való tekintettel kérik, hogy a buszban viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

A temetőkbe október 30-tól november 2-ig tilos a gépjármű behajtás az Új köztemető kivételével. Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedik a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatókat arra kérik, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 07.00 és 12.00 óra között keressék fel a temetőket!

Az Új köztemetőben október 30-án nyitástól november 2-án temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás.

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítanak, illetve a kerületi rendőrség, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

November 1-jéig bizonyos, temetőket érintő közlekedési járatok a szokásosnál sűrűbben indulnak, illetve a szokásosnál nagyobb befogadóképességű járművekkel közlekednek, emellett az ünnepi hétvégén, október 30-án, 31-én és november 1-én rendkívüli járatok is segítik a sírkertek megközelítését. Az M3-as metró október 31-én és november 1-jén a hétköznapokon megszokott rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, illetve a Lehel tér és Újpest-központ között jár.

A Rákospalotai temető megközelítéséhez a hétvégén a szokásosnál sűrűbben induló 196A valamint a vasárnap is szombati menetrend szerint közlekedő 196-os autóbuszt, továbbá a megszokottnál nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedő 130-as járatot, továbbá a 224-es és a 231-as autóbuszt ajánlja a BKK.

Comments are closed.