Hajrá, lányok!

Szucsanszki_HUN_MNE_2012_Eb

Idei utolsó lapszámunk megjelenésekor rendezik Szerbiában a női kézilabda-világbajnokságot. Az eredményekről nem tudunk beszámolni, a vébére azonban mindenképpen szeretnénk az olvasóink figyelmét felhívni. Az edzőjét vesztett magyar csapatnak kell ugyanis szerb közegben bizonyítania.
Karl Erik Böhm, az együttes norvég mestere – akivel tavaly Európa-bajnoki bronzérmet nyertek a lányok – több mint fél esztendeje élet-halál harcot vív a leukémiával, s bár a hírek szerint jobban van, azért egyelőre csak a televízión keresztül követi az eseményeket. Helyettese az a Hajdú János lett, aki korábban már a női és a férfi csapatot is irányította, ám ilyen nehéz feladata valószínűleg még sohasem volt.
Az ideiglenes szakvezetőnek a legtöbb segítséget a csapat rutinos tagjai nyújthatják, akik közül többen kötődnek a XV. kerülethez is. A magyar keretnek három tagja, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna, Vérten Orsolya a rákospalotai Kovács Pál Gimnáziumban érettségizett. Ráadásul diákként is bizonyították a tehetségüket, tagjai voltak az országos diákolimpián többször is aranyérmet szerző iskolai kézilabdacsapatnak.
Szitt Zsolt igazgató mind a mai napig büszkén mutogatja a vendégeinek azokat a folyosói tablókat, amelyeken a válogatott tanítványok fotói is láthatóak. Az igazgató büszkeségét csak növelné, ha a lányok a szerbiai vébén is érmet szereznének, ami nemcsak neki, hanem a többi magyar szurkolónak is örömet jelentene.

Comments are closed.