Hajdu László elbúcsúzott, de csak a politikai teendőket teszi le

Hajdu Lászlót búcsúztatták a városházán május 12-én. Húsz év parlamenti munka után visszavonul a kerület ötször megválasztott képviselője, aki emlékezetes pillanatokat szerzett a polgármesterként is.

Voltaképpen 32 évet töltött el választott tisztségekben, úgy lett a XV. kerület rendszerváltás utáni legismertebb arca, sokak szerint legőszintébb politikusa, aki olyankor is fel tudott állni, amikor ellenfelei gáncsot vetettek neki. A polgármesteri hivatalban rendezett ünnepségen elhangzott, Hajdu László ugyan visszavonul, de a kerület életében továbbra is részt vesz, segíti utódja munkáját, ha pedig valaki tanácsért fordul hozzá, nem fog ajtót mutatni neki.

Cserdiné Németh Angéla polgármester pályája kezdete óta mentoraként tekint rá. Mint mondta, karrierje alatt bármikor számíthatott Hajdu Lászlóra.

„Gyerekként ismertem meg, önkormányzati képviselőként is mindig támaszkodhattam rá. Sokat tanultam tőle, büszkén vállalom ezt az iskolát” – mondta a búcsúztatón Cserdiné Németh Angéla.

„Amit a közösség tőlem elvár, megteszem, egy lokálpatriótának ez a kötelessége. Amíg az erőm megengedi, fizikailag is ott leszek a helyi programokon. A 32 év alatt a feladataimat tisztességgel elvégeztem, az elvárásoknak megfeleltem. A XV. kerület a nyugdíjas éveimben is nagyon fontos lesz számomra” – mondta Hajdu László a búcsúztatón.

Az ünnepségen elhangzott, hogy Hajdu László nem az elérhetetlen politikus volt hosszú pályája során, bármikor bárki kereshette, készséggel állt mindenki rendelkezésére.

Politizálását tapasztalataira és neveltetésére alapozta. Egy kis Békés megyei faluból, Okányból vezetett az útja a XV. kerületbe és a parlamentbe. A tanácsháza dísztermében született, mert késve érkezett a mentő. „El lehet mondani, hogy a pályafutásomat a tanácsházán kezdtem” – kommentálta ezt egy korábbi interjúban.

Jó három évtizedet töltött el a politikától távoli területen, a Fővárosi Vízműveknél, itt tanulta meg a hálózatépítést, melynek jótéteményeit később a politikában is kamatoztatni tudta.

„A politikában találkozhattam a teljesítmény nélküli karrierista figurájával is, de hát abban, hogy az embert megtartsák vagy leváltsák, szerencsére a szavazópolgárok döntenek. Négyszer választottak meg polgármesternek, ami megtisztelő volt számomra” – fogalmazott tapasztalatairól.

„Ez az ünneplés, amelyet a búcsúztatásomra szerveztek, meglepetésként ért. Előzőleg cselesen csak annyit mondtak, hogy pár kolléga szeretne tőlem elbúcsúzni, be tudnék-e ugrani a városházára. Aztán egy háromórás ünneplésbe csöppentem. Őszintén örültem neki, akár egy gyerek, hogy mennyire szeretnek. Arra gondoltam, csak megérte a sok fárasztó vita, a sok-sok gyürkőzés. A vége persze úgyis az lesz, hogy pályafutásom legszebb pillanataira fogok a legszívesebben emlékezni. Ez a búcsúztatás egészen biztos, hogy köztük lesz” – mondta az ünnepség után.

Comments are closed.