Gyűjthetnek papírt az iskolák

Törvényt módosíthat ősszel a kormány annak érdekében, hogy az iskolák folytathassák a papírgyűjtést – írta a Népszabadságnak küldött levelében a Földművelésügyi Minisztérium.

Papírgyűjtés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Papírgyűjtés/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A tárca szerint: „Az iskolai papírgyűjtésnek pótolhatatlan jelentősége van a szemléletformálásban. A kormánynak nem célja, hogy elvegye a gyerekektől ezt az élményt, illetve az iskolától az ezzel járó bevételt. A kormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyugtatóan rendezze a helyzetet. A jogszabály módosítása előkészítés alatt áll.”
A minisztérium korábban azt közölte, hogy 2015. január 1-jétől a változó uniós előírások és az ezeket követő magyar előírások nyomán a külön gyűjtött papírhulladékot ingyenesen át kell adni a közszolgáltatónak. Többek szerint ez az előírás az iskolai papírgyűjtés végét jelentette volna, mert így az iskolák nem jutnának bevételhez a gyűjtésből.
A hulladéktörvényt azért lenne célszerű mielőbb módosítani, mert egyes iskolák a beharangozott tilalom ­miatt immár a szokásos őszi gyűjtés elhagyását is fontolóra vették.

Comments are closed.