Gyereknapi programok lesznek a Budakeszi Vadasparkban

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a 40 éves Budakeszi Vadaspark – írja a vadaspark a közleményében.

A „születésnap” alkalmából a hétvégén átadják az őshonos hazai háziállatok bemutatását szolgáló modern parasztudvart is, amelyben többek között van egy kecskesimogató és nyúlváros is. A rovarsimogatón a gyerekek a rovarvilággal és a rovarok természetben betöltött szerepével ismerkedhetnek meg, a bátrabbak pedig akár meg is érinthetik az ízeltlábúakat.

Újdonság lesz a westie-fajtamentők bemutatója, amin a kutyamentésről és a felelős állattartásról is szó esik, de lesz ugrálóvár, arcfestés és tűzzománc-készítés is, a népszerű klíma-kaland interaktív játék, a madárbemutatók és az állattréningek mellett. Szerveznek vadaspark történetét bemutató szakvezetéseket és a vadaspark elmúlt 40 évét bemutató fotókiállítást.

Róka/XV Média, Nagy Botond

XV Média, Nagy Botond

A vadaspark története 1979 tavaszára nyúlik vissza, akkor még Vörös-hegynek nevezett mintegy 20 hektáros területen nyitotta meg kapuit a park, amit arra hoztak létre, hogy természetes élőhelyükön mutassa be a Kárpát-medence őshonos állatfajait. A frissen telepített erdőkben kezdetben gímszarvasok, dámok, őzek, muflonok és vaddisznók találtak otthonra, ma pedig 50 faj mintegy 200 egyede él a parkban.

Comments are closed.