Gurítani kötelező!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az ősz kezdetén kerületünk egyik kiemelt rendezvénye a Speciális Bowling Vándorkupa Bajnokság, amelyet idén 12. alkalommal rendeztek meg szeptember 12-én a Fejlesztő Gondozó Központ (FENO) szakemberei. A versenyzők speciális gurítóeszköz  segítségével tapasztalhatták meg a játék örömét.

Bowling a FENO-ban/Fotó: XV Média, Vargosz

Bowling a FENO-ban/Fotó: XV Média, Vargosz

Az esélyegyenlőség napjához kapcsolódó sportverseny célja, hogy a halmozottan sérült embertársaink képességeiknek és készségeiknek megfelelően tudjanak részt venni olyan közösségi programban, amelyben a mozgásé a főszerep. A sportolás ereje közelebb hozza az ország különböző pontjaiból érkező sorstársakat, valamint a rendezvény remek alkalom arra is, hogy ilyenkor találkozzanak egymással a sérült emberekkel foglalkozó, az ellátásukról gondoskodó szakemberek, családtagok és az intézmények fenntartását biztosító önkormányzati képviselők.
A vidám megmérettetésen, mondhatni, csak úgy suhantak a nehéz labdák, és nem kímélték a bábukat. A kötelező gurítások után azonban a szórakozás sem maradhatott el, a FENO Csikipók bohócainak műsora után a kerületi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának tánccsoportja szórakoztatta a közönséget.
S bár nem a győzelem a fontos, azért az ünnepélyes eredményhirdetést mindenki izgatottan várta, hogy utána újult erővel dalolhasson együtt a városrészben élő látássérült fiatalok énekformációja (Tomy Wonder) koncertjén.

Comments are closed.