Futballünnep Rákospalotán

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A hétvégén Rákospalotán fejeződött be a MOL Magyar Kupa 2022/2023-as szezonjának harmadik fordulója, vasárnap este ugyanis az MTK a Budai II László stadionba látogatott, ahol a Budapest-bajnokság I. osztályának újoncával, a XV. kerületi ISSIMO SE-vel mérkőzött meg a legjobb 32 csapat közé jutásért. A találkozót érthető módon nagy érdeklődés övezte, utoljára ugyanis 2016-ban játszott MTK-hoz mérhető csapat a kerületben, akkor a Testvériség SE a Vasas együttesét fogadta.

A mérkőzésre nagyjából ezer néző érkezett (fotó: Subits-Tóth Gergő)

A nagy múltú MTK jelenleg az NB II-ben szerepel, ám ott meggyőző fölénnyel vezeti a tabellát még akkor is, ha hét elején meglepően sima vereséget szenvedtek a Diósgyőr otthonában. Talán ennek is köszönhető, hogy Bognár György vezetőedző vasárnap este az első csapatát küldte pályára az ISSIMO ellen, bár talán az is szempont volt, hogy a válogatott szünet miatt most mindenképp két hét pihenő vár a játékosokra. A mérkőzés kezdőrúgását Tóth Imre alpolgármester végezte el, míg a szünetben Cserdiné Németh Angéla polgármester sorsolta ki a tombolákat a nézők között.

Cserdiné Németh Angéla (fotó: Subits-Tóth Gergő)

A körülbelül ezer ember előtt zajló mérkőzés pedig azt hozta, amit várni lehetett. Az MTK folyamatosan támadott, az ISSIMO pedig körömszakadtáig védekezett. Az MTK, melyben olyan játékosok léptek pályára, mint a volt válogatott Futács Márkó, Németh Krisztián, Stieber Zoltán vagy a több NB I-es csapatban is megforduló Bognár István, sorra dolgozta ki helyzeteit, melyek töredékét be is rúgta. A mindkét félidőben négy találatot szerző kék-fehérek végül 8-0-ra nyerték a meccset. A mérkőzés azonban az eredménytől függetlenül futballünnep volt az ISSIMO SE és a kerület életében is.

Az MTK a papírformát hozva nyolc gólt rúgott, de egyik csapat sem lehetett elégedetlen (fotó: Subits-Tóth Gergő)

Még egy érdekesség: az MTK együttesében három olyan játékos is pályára lépett (Kata Mihály, Várkonyi Bence és Miknyóczki Ádám), akik a szintén XV. kerületi Dalnoki Labdarúgó Akadémián nevelkedtek. Így pedig az MTK győzelmét kicsit magunkénak is érezhettük mi is.

Comments are closed.