Futás sztárvendégekkel

A hagyományoknak megfelelően idén is Újpalotán kezdődött a szabadtéri atlétikai szezon április 5-én. A szervezők, a XV. kerületi önkormányzat, a Pólus Center és a Budapesti Atlétikai Szövetség nagy örömére a Szilas-patak partján rendezett mezei futóversenyen minden eddiginél többen, mintegy ezerötszázan vettek részt. A futók több korosztályban és több távon is kipróbálhatták magukat.

Futóverseny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Futóverseny/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületi iskolák abban is versenyezhettek egymással, hogy melyikük tud több gyereket mozgósítani. A versengést és az ezért járó serleget a Hartyán Általános Iskola nyerte, de a Szent Korona és a Dózsa is kitett magáért. A legeredményesebb egyesület címet az Ikarus BSE érdemelte ki, amelynek versenyzői szinte minden futamban az élen végeztek.

A rendezvény fővédnöke, László Tamás polgármester is elégedetten nyugtázta, milyen sok résztvevőt vonzott az idén már 18. alkalommal megrendezett futófesztivál. A polgármester a megnyitót követően egy fát ültetett el a patak partján.

Az érmesek és a sztárvendégek/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az érmesek és a sztárvendégek/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A szervezők idén is gondoskodtak sztárvendégekről. Nick Árpád Guiness-rekorder erőművész ezúttal a mellkasához szorított éles karddal tolt egy kocsit a parkolóban, a futás két nagykövete, Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes – aki tavaly 4 óra 28 perc alatt futotta le a New York-i maratont –, valamint Kanyó Zsolt paralimpikon dobóatléta – aki a sportnak köszönheti, hogy „talpra tudott állni” a 2004-es autóbalesetéből – az érmek átadásából vette ki a részét.

Comments are closed.