Fontos a folyamatos testi-lelki trénig

A gyermekorvosi rendelő csendjét a hegedű muzsikája töri meg. A zene gyógyít, ezért dr. Bátorfi István gyermekorvos (felső képünkön) – amikor teheti – előveszi vonós hangszerét, és eljátssza kis betegeinek kedvenc nótáját. Most mégsem az ifjúság egészségével kapcsolatos kérdéseimmel fordultam a gyermekorvoshoz, sokkal inkább arra keresem a választ, miként tud hetvenévesen is ilyen lendülettel dolgozni, élni.
Bátorfi István/Fotó: XV Média, Vargosz

Bátorfi István/Fotó: XV Média, Vargosz

– Amint hallja, nehezen beszélek, tizennégy évvel ezelőtt gégerákot diagnosztizáltak nálam, akkor egyik napról a másikra leszoktam a dohányzásról. Ilyen egyszerű. Annak idején testnevelő tanárnak készültem, aztán a sors úgy hozta, hogy orvos lett belőlem, azonban a mozgás a mai napig fontos része életemnek.
– Átszövi életét és családjának mindennapjait a pingpong szeretete. Csilla lánya a legeredményesebb magyar asztaliteniszezők közé tartozik, 20 évig volt a világ élvonalában.
– Büszke vagyok, hogy Csilla mellett Zoltán fiam is sokra vitte az asztaliteniszben, én is a mai napig aktívan játszom. Koncz Gábor színművész barátommal például rendszeresen tartunk mérkőzéseket, amelyeken nemcsak jót sportolunk, hanem jól is szórakozunk.
A pingpong fantasztikus sport, hiszen bármilyen korban el tudja kezdeni az ember, nem kell hozzá különösebb felkészültség, és ami nagyon lényeges, minden szinten jó eredményeket érhetnek el vele a hobbi játékosok is. Bátran ajánlom az idősebb korosztálynak. Sajnálom, hogy állami szinten nem használják ki ennek a nagyszerű sportágnak az előnyeit.
– Hogyan lehetünk hatvan felett is olyan sugárzóan boldogok, mint ön?
– A legnagyobb éltető erő a szeretet. Idős korban az asztalitenisz mellett kiváló az úszás is, azonban a fizikai állapotunk mellett ugyanolyan fontos a szellem karbantartása is, erről se feledkezzünk meg. Kedvenc versünket elszavalva folyamatosan tréningezhetjük agyunkat.

Comments are closed.