Folytatódott a hagyomány: újra megrendezték a speciális bowlingversenyt

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a XV. kerület Egyesített Szociális Intézmény Fejlesztő Gondozó Központ (FENO) az őszi speciális bowling-versenyét a halmozottan súlyos fogyatékkal élő gondozottaknak. Az önkormányzat által minden évben támogatott eseményt idén Tóth Imre alpolgármester nyitotta meg, aki megköszönte a házigazda intézménynek, hogy minden évben megrendezi a versenyt.

Némethné Varga Viktória, a FENO vezetője elmondta, annak ellenére, hogy a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva több csapat is lemondta a részvételét, így is kilenc csapat vett részt az eseményen. FENO-n kívül a kerületet az Értelmi Fogyatékosok Napköziotthona és a Salkaházi Sára Katolikus Iskola képviselte

A halmozottan sérült emberek speciális bowlingversenyét pont húsz éve, a Mobilitás hét keretében rendezték meg először. Az akkori kezdeményezésekből már csak ez a rendezvény érte meg a huszadik évet. A két évtized alatt mindössze egyszer maradt el, 2020-ban a pandémia miatt kellett elhalasztani.

„Nagyon fontos esemény ez a gondozottak számára, akik nagyon várják már ezt a programot, és a többiekkel való találkozást”

– mondta az intézményvezető.

Fotó: Nagy Botond

A speciális bowlingverseny nemcsak attól speciális, hogy halmozottan sérült emberek számára rendezik, hanem attól is, hogy ennek a versenynek nincs igazi győztese.

„Ez egy olyan verseny, amelyen mindenki győz”

– mondta Tóth Imre alpolgármester a nyitóbeszédében.

Comments are closed.