Foggal-körömmel küzdöttek a röpis lányok

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Elképesztő izgalmak közepette ért véget az élvonalbeli női röplabda bajnokság rájátszásos szakasza, a Palota RSC vasárnap délután a Sződliget utcában fogadta a Budaörs csapatát, és Nyuka Noémiék majdnem megszerezték első győzelmüket. Fekete Krisztina gárdáját egy hajszál választotta el attól, hogy első élvonalbeli szezonjuk legvégén meglepetéssel álljanak elő. És győztesként hagyják el végül a pályát.

A Budaörs viszonylag simán nyerte az első két játszmát, a palotai lányok azonban a harmadik szettben megtáltosodtak, és még előttünk volt a fordulatokban gazdag negyedik menet. Ennek végén 23:23-at mutatott az eredményjelző, és egyre hosszabbak lettek a labdamenetek. Bodnár Ritáék rendkívül céltudatosan ütötték be az utolsó két pontot, 2:2-re módosult az állás.

A sokáig magabiztosnak tűnő budaörsiek idegesebben kezdtek reagálni, és azt lehetett hinni, megtörténik, amire a lányok ősz óta várnak: megszerezhetik első győzelmüket.

Jött a rövidített játszma (itt már nem 25, hanem csak 15 pontig mennek a csapatok), ám a tapasztaltabb Budaörs behúzta végül a győzelmet a kemény lecsapásokról ismert hölgyek vasárnapi találkozóján.

Elkeseredésre nincs ok, a csapat ugyan az utolsó (a 11.) helyen várja osztályozós ellenfelét, de még nem lehet tudni, ki végez az NB II másodikjaként, akivel meg kell majd májusban mérkőzni. Ha győz a Palota, marad a felnőttek számára az élvonal, ha nem, jöhet újra a másodosztály.

A búcsúderbi után örömmel nyugtáztuk, hogy jó a hangulat a csapat háza táján, a labdaszedő gyerekek is vidáman ugrándoztak. Többükkel hamarosan találkozhatunk az edzéseken is. Így alkalmunk lesz ellenőrizni azt az állítást, hogy jobbnál jobb utánpótlás csapatok bontogatják a szárnyukat a 15. kerületben. (PP)

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.