Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Már csak az utolsó simítások hiányoznak, hogy végleg elkészüljön Tóth Barnabás új rövidfilmje, az Elmenetel, amelyet már be is neveztek az idei cannes-i film­fesztiválra.

Tóth Barnabás/Fotó: XV Média, Vargosz

Tóth Barnabás/Fotó: XV Média, Vargosz

A rendező korábbi, Újratervezés című filmje tavaly első helyezett lett a Nemzetközi Berlini Rövidfilmfesztiválon „Car Shorts” kategóriában. A film nemcsak a szakma, de a közönség tetszését is elnyerte, alig néhány nap alatt több mit egymillióan látták a neten.
Az Újratervezés a XV. kerületi önkormányzat támogatásával készült, a Csokonai Művelődési Központtal együttműködve és a Rákospalotai Rövidfilmszemlén (RöFi) volt látható először. A művelődési központtal való megállapodás értelmében, a RöFi-re készült filmek későbbi fesztiváldíjainak egy részét, új, a művelődési központtal közös film elkészítésére kell fordítani. Így született meg most Tóth Barnabás forgatókönyve alapján az Elmenetel Bálint András és Romsics Rozi főszereplésével. Az operatőr és a zeneszerző ezúttal is Marosi Gábor, illetve Pirisi László volt.
Az Elmenetel történetét nem illik előre leírni, de annyit talán elárulhatok, hogy műtőben játszódik karácsony előtt nem sokkal, és arról szól, hogy mi minden mellett megyünk el észrevétlenül, miközben igyekszünk nagyon okosan irányítani az életünket.
A film most indul fesztiválkörútjára, hogy aztán felkerüljön az internetre. Reméljük, hamarosan vásznon is láthatjuk, szavazhatunk rá.

Comments are closed.