Fillérből a forint

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Október utolsó munkanapja a takarékossági világnap. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket, ahol három földrész takarékpénztárainak küldöttei két fő témában folytattak szakmai eszmecserét: egyrészt számot adtak a pénzintézetek működésének jellemző tapasztalatairól, céljairól és terveiről, másrészt azokról a hatósági és takarékpénztári feladatokról esett szó, amelyek a betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmét szolgálják.
Magyarország legnagyobb pénzintézete, az OTP 1964-ben csatlakozott a nemzetközi tanács felhívásához. Ez a nap a takarékoskodó emberek napja, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a megtakarítások és az öngondoskodás fontosságára. A kezdeményezés hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kap, melyhez egyre több szervezet, pénzintézet csatlakozik.

Takarékossági világnap, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Takarékossági világnap, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A takarékosságot azonban már gyerekkorban el kell kezdeni, a malacpersely sok gyermek számára ismerős kiindulópont. Magyarországon néhány évtizeddel ezelőtt az iskolai takarékbélyeg akcióval igyekeztek a kicsiket gyűjtésre ösztönözni. Most pedig takarékmatricára spórolhatnak a gyerekek. Mindenesetre érdemes kilátogatni október 31-én délután 2 és 7 óra között a második Takarékossági Családi napra is, ahol Zsákold be a zsebpénzt címmel hasznos programokat szerveznek a szakemberek. Bővebben: www.penz-iranytu.hu.

Comments are closed.