Fiatalítás a röplabdásoknál

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Harminc éve alapították a Palota sportklubot

Nehéz szezon végéhez közeledik a Palota Röplabda Sport Club. Ősszel még úgy indultak neki a bajnokságnak, hogy az évnek ebben a szakaszában a feljutásért fognak majd küzdeni, az élet azonban más forgatókönyvet írt.

„A bajnokság legelején három nagyon fontos kulcsjátékosunkat rögtön elveszítettük – magyarázza Balogh Beatrix, a klub elnöke. – A liberónk és a centerünk ráadásul egész szezonra kidőlt, míg a másik liberónk is csak mostanában kezdett el edzeni. Őket pedig nem tudtuk pótolni.”

A váratlan esemény a célkitűzéseket is alaposan átírta. Az ily módon meggyengült csapat ugyanis feljutás helyett a stabilitás megteremtését és a fiatalok menedzselését helyezte előtérbe. Ennek voltak kézzel fogható eredményei is. Egyrészt több fiatal is tartós szerepet kapott a felnőtt csapatban. Másrészt sikerült a klub létszámát is jelentősen megnövelni.

„Idén a TAO-támogatásból sikerült két röplabdahálóval megfelezni a Sződliget utcai csarnokunkat, amely így több csoportnak is edzéslehetőséget nyújt. Ma már olyanok is röplabdázhatnak nálunk, akik nem feltétlenül versenyszerűen kívánják űzni a sportot.”

Ez pedig nagyon is illeszkedik abba a szellemiségbe, amely a klubalapító Szalayné Sebők Évát jellemezte. A kerület díszpolgára ugyanis 1994-ben nemcsak versenysport-egyesületet alapított, hanem széles körben kívánta népszerűsíteni a röplabdát.

„A 30 éves évfordulóról mi is megemlékezünk: az őszi emléktornánkat a jubileum jegyében rendezzük meg.”

Comments are closed.