Fiatal sportolók kaptak támogatást

Labdarúgó, kajakos és karatés is kapott Kulcsár Győző Ösztöndíjat a kerülettől. A járvány miatt két évig nem volt lehetőség a személyes találkozóra, most azonban a polgármesteri hivatalban vehették át a támogatást.

A kerületi önkormányzat 2019-ben alapította a Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíjat, melynek célja a szociálisan rászoruló fiatalok sporttevékenységének támogatása volt. A rendelet értelmében a Sportolói Ösztöndíj minden évben négy kategóriában összesen nyolc, – egyéni sportágban és csapatsportágban is 2-2 lány és fiú – sportoló részére adományozható. A Sportolói Ösztöndíjat elnyerő fiatalokat az önkormányzat nettó 100 ezer forint támogatásban részesíti. Az ösztöndíj mindig az adományozás évére szól, de a támogatás több egymást követő évben is odaítélhető ugyanannak a sportolónak.

Az idei évben január 10-én írták ki a Kulcsár Győző Sportolói Ösztöndíj pályázatát. A jelentkezések leadási határideje 2022. március 31-e volt. A felhívásra összesen 13 pályázat érkezett be. A Kulturális Bizottság az április 19-i ülésén bírálta el a jelentkezéseket, és választotta ki azt a nyolc fiatal sportolót, akit ebben az esztendőben támogatni fognak.

A szerencsés nyertesek a következők voltak: Esery Desmond Onome (Rákospalotai MeixnerÁlt. Isk. – a Vasas Kubala Akadémia labdarúgója), Pacsorasz Krisztián Dániel (Károly Róbert Ált. Isk. – a BLF kosárlabdázója), Szilva Máté Ádám (Kovács Pál Baptista Gimn. – a REAC SISE labdarúgója), Huszár Marcell (Babits Mihály Gimn. – a KSI kajakosa), Huszár Pál (Hartyán Ált. Isk. – a KSI kajakosa), Kovács Gergely Kristóf (Hartyán Ált. Isk. – az MTK karatésa), Madarász Szabolcs (Hartyán Ált. Isk. – a Dynamic Karate SE karatésa) és Somogyi Gabriella (Pestújhelyi Ált. Isk. – az UTE röplabdása). A kevés pályázó miatt idén nagyrészt fiúk részesültek ösztöndíjban.

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt az oklevelek ünnepélyes átadására nem volt lehetőség, a támogatottak korábban csak egyenként vehették az okleveleket a polgármesteri hivatalban. Idén azonban mind a nyolc győztest meghívták, akiknek Cserdiné Németh Angéla polgármester és Tóth Imre alpolgármester is személyesen gratuláltak.

Comments are closed.