Felmérik háztartásunkat

A háztartások életkörülményeit feltáró országos felmérés lesz október 20. és december 7. között. Az adatfelvételt a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) végzi, kezdeményezője és koordinátora az Európai Központi Bank (EKB). A felmérés hazánkban 167 településen összesen 18 ezer háztartást érint, véletlenszerű kiválasztással.

shutterstock_18179485

A felmérésben résztvevők a válaszadásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az európai döntéshozók minél pontosabb képet kapjanak a háztartások megélhetéséről, gazdálkodásáról. A kérdésekre kétféle módon lehet válaszolni, interneten vagy személyesen. A háztartásokat felkereső kérdezők hivatalos igazolványt mutatnak fel a felméréskor.

A KSH az adatokat bizalmasan kezeli, felhasználáskor ezeket összesítik, és nem látják el egyedi azonosítóval. A válaszoló háztartások 1000 forintos étkezési-utalványt kapnak, míg a kérdőívet interneten kitöltő háztartások között összesen tíz táblagépet sorsolnak ki.

Budapesten 23 kerületben 5402 háztartást, míg Pest megyében 29 településen 1640 háztartást keresnek fel a KSH munkatársai.

Comments are closed.