Felhívás Palota iskoláztatási támogatás igényléséről

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egyszeri 25 ezer forint segítség.

Tisztelt kerületi Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015. (II.5.) önkormányzati rendeletének 12/A §-a lehetőséget nyújt Palota iskoláztatási támogatás igénylésére azon gyermeket nevelő személynek, akinek gyermeke az adott év szeptemberében egy köznevelési intézményben az első, ötödik, kilencedik, illetve középfokú tanulmányainak utolsó évfolyamát kezdi meg.

A támogatást az a gyermekkel azonos bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező szülői felügyeletet gyakorló szülő vagy gyám igényelheti, aki rendelkezik XV. kerületi bejelentett lakcímmel és életvitelszerűen is a kerületben él, illetve a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a nettó 250 000 forintot.

A Palota iskoláztatási támogatás egyszeri összege gyermekenként 25 000 forint.

A támogatást június 15. és szeptember 30. között lehet igényelni személyesen a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Budapest, Bocskai u. 1-3.) vagy postai úton (1601 Bp., Pf.: 46.), illetve elektronikus úton az e-Papír üzenetküldő alkalmazáson keresztül Budapest Főváros XV. Kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata számára. A kérelmet formanyomtatványon lehet benyújtani – mely beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról.

A kérelemhez mellékelni kell a nyomtatványon felsorolt iratokat, igazolásokat (pl: a gyermek tanulói jogviszony igazolása).

Cserdiné Németh Angéla
polgármester sk.

Forrás: bpxv.hu

Comments are closed.