Fejlesztések a gyermekek örömére

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Nagyszabású udvarfejlesztési programba kezdett ősszel a Gazdasági Működtetési Központ (GMK). A kerületi nevelési intézmények, tehát az óvodák és bölcsődék udvarai esnek át kisebb-nagyobb ráncfelvarráson, illetve kapnak az odajáró gyerekek új játékokat, kényelmesebb, biztonságosabb kerti berendezéseket.

Október közepén kezdődött el mindhárom városrészben az ovik, bölcsik udvarának rendbetétele. Idén nem csak arról van szó, hogy az elöregedett udvari játszóeszközöket lecserélik, hanem a kinti környezet rendbetétele, a növények, padok, teraszok, járdák gondozása, karbantartása, megújítása is szerepel a feladatok között – tudtuk meg Mona Pétertől, a GMK működtetési igazgatójától.

Az önkormányzat nagyon odafigyel arra, hogy mind Pestújhely, mind Rákospalota, mind Újpalota intézményei egyenlő arányban részesüljenek a fejlesztésből. Kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos környezet megteremtésére is, így több helyszínen biztonságos ütéscsillapító burkolatot fektetnek le a hinták, mászókák, homokozók alá, köré, vagy éppen megszűntetik a betonszegélyeket.

Mindhárom összevont óvoda és az egyesített bölcsőde tagintézményeiben dolgoznak az elkövetkező hetekben. A teljesség igény nélkül kiragadtunk néhány példát a fejlesztések közül. 

A rákospalotai Klapka oviban műfűvel borítják az udvar első részét, és a régi, töredezett betonrészen felfestésekkel, imitált közlekedési lámpák kihelyezésével egy mini „KRESZ-pályát” alakítanak ki.

Az Őrjárat utcai Bújócska oviban szintén műfüvet fektetnek le a focipályára a meglévő gumilapok helyett, felújítják a teraszt és sövényt ültetnek a kis dombra.

Az újpalotai Kavicsos óvodában fészekhintát, szaletlit, kis házat, ütéscsillapító burkolatot telepítenek, és az udvar közepén található teljes területet rendezik.

A bölcsik udvarára pedig egyebek mellett babaházat, bújóalagutat, rugós játékot, kismozdonyokat helyeznek ki a gyerkőcök legnagyobb örömére.

A beruházásokkal a tervek szerint december közepére készülnek el. Az önkormányzat ezekre a feladatokra több mint nettó 54 millió forintot biztosít.

Comments are closed.