A fehér bot napja

A látássérültek nemzetközi napját – fehér bot napját október 15-én tartják. A nap célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét a vakok és a gyengén látók sajátos helyzetére, keresve a lehetőségeket a gondjaik megoldására, és arra, hogy a társadalomba minél jobban be tudjanak illeszkedni – írja a jelesnapok.oszk.hu.

A látássérülteknek nehézséget okoz például egy napilap vagy magazin tartalmának a megismerése, hiszen csak úgy tudnak hozzájutni az információkhoz, ha valaki azt felolvasta számukra.

erikkancs

Az Alko-soft – a látássérültek önálló életvitelének elkötelezett segítőjeként – kifejlesztette az eRikkancs szolgáltatást, amelyen keresztül a látássérült felhasználó egy folyamatosan bővülő listából kikeresve megvásárolhatja és elolvashatja kedvenc újságját. A program a látássérültek által használt képernyőolvasó, illetve képernyőnagyító szoftverekkel maradéktalanul működik.

Az eRikkancs 2014. október 15-én, a Fehérbot napján sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatóval debütál a Magnet Közösségi Házban.

Comments are closed.