Első osztályú család

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

 

_20131204_baloghek_sportos_csalad_008

sportos Balogh család

sportos Balogh család

Sok család létezik, amelynek minden tagja sportol. Még arra is akad példa, hogy minden családtag versenysportoló. Ám olyan család, melynek minden tagja első osztályú sportoló lenne, már nagyon ritka. Mi mégis találtunk egyet.

Balogh Béla, a REAC Sportiskola SE utánpótlás szakágának vezetője. Jelenleg a két óvoda, a Czabán Általános Iskola és a Kovács Pál Gimnázium egy-egy csapatának edzéseit irányítja. A mester egykor maga is NB I-es labdarúgó volt. A Budapesti Volán SC színeiben többször is pályára lépett, de játszott a BVSC és a Vác NB II-es csapataiban is. Harminckét évvel ezelőtt költözött Palotára, mikor feleségül vette a Vasas és az Elzett NB I-es csapatának kiváló átlövőjét, Lengyel Évát. A mintegy 150 első osztályú mérkőzésen pályára lépő sportolónő első gyermeke, Balázs születését követően még egy szezont lehúzott a Testvériség SE-ben, ám lánya születését követően felhagyott az aktív sportolással.
Balogh Balázs apja nyomdokaiba lépve labdarúgó lett. A Testvériségből vitte őt el az UTE, ám első NB I-es mérkőzését már a Tatabánya színeiben játszotta. A palotai fiatalember négy éven át Finnországban légióskodott, ahol bajnoki és kupaezüstöt is nyert a csapatával.
A Balogh-családban a legtöbbre a kisebbik gyerek, Barbara vitte, aki kézilabdázóként a Dunaújvárossal Bajnokok Ligája döntőt játszott, a Ferencvárossal pedig KEK-et nyert. Emellett 25-ször a válogatott mezt is magára húzhatta. Jelenleg a Bundesliga negyedik helyén álló Metzingen csapatát erősíti.

Comments are closed.