Elő a maszkot? Jön a nyári Covid-hullám

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Kemenesi Gábor virológus szerint a zárt terekben indokolt lenne ismét a maszkhasználat, ugyanis egyre több a megbetegedés, hiába a nyári meleg.

 

A szakember a 24.hu-nak azt mondta:

„Szinte biztosak lehetünk benne, hogy Magyarországon is kialakul a járvány újabb, »nyári hulláma«, de hogy mit fog okozni a kórházak számára, azt nem lehet előre megjósolni”

A portál azt írja: jelenleg az Omikron két variánsa okozza a legtöbb fertőzést Nyugat-Európában, de ezek a módozatok fertőznek itthon is. Kemenesi Gábor azt javasolja, hogy bárki bármilyen tipikus tünetet észlel magán, azonnal kövesse a már ilyenkor megszokott protokollt. Keresse fel háziorvosát, végeztessenek tesztet és természetes muszáj karanténba vonulni.

A virológus azt mondta, hogy bár az új variánsok fertőzőképesebbek, mint korábbi változataik, de a vakcinákkal kialakított, úgynevezett T-sejtes védelem hatékonysága továbbra is magas fokú. Vagyis a vakcinák továbbra is jól védenek.

„Jön az új járványhullám, és nem tudjuk, milyen lesz. A legfontosabb tehát a felkészülés és óvatosság, mindenki vegye fel a harmadik oltást, az idős vagy egyéb veszélyeztetett csoportokba tartozók a negyediket is, és zárt terekben kezdjünk el mihamarabb maszkot hordani.”

Comments are closed.