Elkezdődött a jeges szezon

Átlagos olvasási idő: < 1 perc
jégpálya avató

jégpálya avató

Az önkormányzat immár negyedik éve üzemeltet kor­cso­lya­pályákat a korizás szerelmeseinek a kerületben. Ráadásul az elmúlt három esztendőben már nemcsak egy, hanem két pályán is lehetőség nyílik a sporotlásra, és a szabadidő hasznos eltöltésre. Idén az állandó helyszínnek számító iskolaudvarokon, a Czabánban és a Pattogósban már december első napjától korcsolyázhattak a diákok, a két létesítményt pedig december 4-étől a nagyközönség is használhatja.
– Idén télen már a sokadik alkalommal nyitjuk meg a korcsolyapályát – mondta Bitvai Nándor alpolgármester –, de ez olyan kötelezettség, amelyet sosem lehet megunni. A tavalyi adatok azt mutatták, hogy a két létesítményt mintegy ötvenezren használták, ami azt igazolja, hogy igény van a k

ét jégfelületre. Nagy örömömre szolgál, hogy ebben a szezonban már nemcsak az iskolák, hanem az óvodák is kihasználják a délelőtti korcsolyázási lehetőségeket.
A két létesítményt a tervek szerint a tanítási időben hétfőtől péntekig reggel 8 és délután 4 óra között a kerületi iskolások és ovisok látogatják szervezett formában. Egy egyórás pályafe

lújítást követően délután 5 és este 9 óra között pedig a lakosság használhatja térítésmentesen a pályákat.
Hétvégén és ünnepnapokon reggel 8 és este 9 óra között lesz lehetőség a korcsolyázásra. Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy szilveszteri partit és jégfarsangot is szerveznek a kerületben.

Comments are closed.