Elkészült az új főzőkonyha

Befejeződött a Károly Róbert Általános Iskola főzőkonyhájának bővítése és korszerűsítése, így szeptembertől a konyha kapacitása jelentősen, a korábbi napi 400 adag csaknem háromszorosára, 1100 adagra bővül.

Főzőkonyha/Fotó: XV Média, Vargosz

Főzőkonyha/Fotó: XV Média, Vargosz

Az iskola főzőkonyhájának felújítása 2013 nyarán kezdődött a terveztetéssel. Mostanra elkészült a 60 millió forintos beruházás, a főzőkonyhába három 300 literes főzőüstöt, két 20 tálcás sütőt, gázzsámolyt, dagasztógépet, keverőgépet, elszívókat, feketemosogató-gépet és egyéb fogyóeszközöket vásárolt a XV. kerületi Gazdasági Működtetési Központ (GMK). A konyha egész villamos és csatornahálózatát is átépítették – tájékoztatta lapunkat Maczkóné Riczu Tünde közétkeztetési osztályvezető.
Az új berendezésekkel a januártól életbe lépő közétkeztetési változásoknak, a mintamenza programban előírtaknak megfelelő, minőségi ételeket tudják majd főzni.
2014 szeptemberétől a Károly Róbert főzőkonyha ellátási területe jelentősen megnövekszik, négy új intézmény – a Szövőgyár utcai óvoda, a Régi Fóti úti tagóvoda, a Kossuth Lajos Általános Iskola és a Czabán Általános Iskola – étkeztetése kerül a feladatkörébe.
Szeptembertől a bölcsődei főzőkonyhák által ellátottak száma is megemelkedik 330 adaggal: a következő nevelési évtől a teljes Napsugár és Mosolykert Óvoda étkeztetését is a bölcsődei főzőkonyhák látják majd el. Ezzel a kerületi nevelési-oktatási intézményekbe járó gyerekek majdnem felének, mintegy kétezer-négyszáz gyerkőcnek az ellátását biztosítják az önkormányzati főzőkonyhák, és emellett a szociális étkeztetést is kiszolgálják.

Comments are closed.