Elhunyt Pásztor Patrik, az Issimo SE U19-es focistája

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Tragikus esetről számolt be az Issimo SE labdarúgócsapata a közösségi médiában: meghalt Pásztor Patrik, a klub utánpótlás-játékosa, aki a szerdai U19-es bajnoki meccsen esett össze, mindössze néhány perccel a második félidő kezdete után.

A fiatal sportoló újraélesztését azonnal elkezdték, miközben értesítették a mentőket. Állapotát sikerült stabilizálni, a mentők a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájába szállították, pénteken viszont már arról értesítették a klubot, hogy Pásztor Patrik elhunyt.

A klub elnöke, Lengyel Iván levelét változatlanul közöljük:

Ahogyan arról korábban fájó szívvel beszámoltunk, utánpótlás-játékosunk, Pásztor Patrik elhunyt a szerdai U19-es bajnoki után. Patrik nyáron igazolt csapatunkhoz, hamar az öltöző és az egész közösség kedvelt, megbecsült tagja lett. A mérkőzés előtt semmilyen jel nem utalt arra, hogy nem állna készen a játékra, ugyanolyan lelkesedéssel állt be csereként a szünetben, ahogyan azt a korábbi meccseken, edzéseken láttuk tőle.

Néhány perc telt el a második félidőből, amikor Patrik összeesett a pályán, ellenféllel, csapattárssal nem ütközött a szörnyű esemény előtt. A játékvezető és csapatunk edzője is rögtön felmérte, hogy nagy a baj, hozták a létesítményben található defibrillátort és egyből megkezdték az újjáélesztést, miközben a helyszínen tartózkodók természetesen értesítették a mentőket. Mindenki erején túl is megtett minden tőle telhetőt, végül sikerült stabilizálni az állapotát és a mentők a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájába szállították.

Természetesen a mérkőzés félbeszakadt, mindenkit nagyon megviselt az eset, egész éjszaka abban reménykedtünk, hogy pénteken jó híreket kapunk…sajnos azonban a lehető legszörnyűbb hír érkezett meg ma reggel.

Klubunk összes egykori és jelenlegi játékosának és edzőjének a nevében őszinte részvétemet kívánom kifejezni Patrik családjának részére. Ez a tragédia mélyen megviselt mindannyiunkat. Egyben szeretném megkérni a sajtó képviselőit, hogy a család, a fiatalkorú csapattársak és a klub gyászát tartsák tiszteletben.

Patrik, tudjuk, hogy odafentről továbbra is velünk leszel, és segíted majd a csapatodat. Emlékedet megőrizzük, sosem felejtünk el. Nyugodj békében!

Lengyel Iván
Elnök
Issimo SE

Comments are closed.