Élesítik csőreiket a Sólymok!

Átlagos olvasási idő: 2 perc

A közelmúltban új egyesülettel gazdagodott a kerületben. Az FC Budapest Sólymok nevét minden fociban dolgozó szakember jól ismeri. Az egyesület már 14 éve megalakult, csak eddig nem itt, hanem a szomszédos városrészben működött.

A klub alapítója és vezetője, Czuk Henrik tősgyökeres pestújhelyi. 15 éve futballedzőként nagy szerepe volt az újpalotai Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia megalapításában is. Tavaly úgy döntött, hogy saját labdarúgó klubjának működését új alapokra helyezi, ennek pedig része volt az is, hogy hazaköltöztette a XV. kerületbe. A Pestújhelyi Közösségi Ház udvarán található műfüves pályán kezdte meg a munkát, a pandémia idején pedig a pestújhelyi téri dühöngőben tartotta az edzéseket. A szakember nemrég arról számolt be, hogy az FC Budapest Sólymok folytatta megújulását, és a klub vezetése több „nagy névvel” is bővült.

Szeretnénk klubunkat minden szinten megerősíteni – mondta Czuk Henrik, az egyesület szakmai vezetője –, ezért is építjük saját nagypályánkat Fót közelében.

Az utóbbi időben többen is az FC Budapest mellé álltak. A frissen felállított 12 fős Felügyeleti Bizottság elnöke 2022 januárjától Klinghammer István akadémikus, miniszterelnöki megbízott lett, akit nem mellesleg az FC Budapest tiszteletbeli elnökének is megválasztottak. Az ELTE korábbi dékánjának, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának, korábbi államtitkárnak a csatlakozása a kis pestújhelyi csapathoz nagy megtiszteltetésnek számít. Mint ahogyan az is, hogy a Felügyeleti Bizottság alelnöke Marosi György Csongor, az NB III-as Hajdúszoboszló SE elnöke lett. A klubmenedzseri feladatokat Pánczél Szabolcs vállalta, aki tíz éven át a MOL Fehérvár technikai igazgatója volt. Az ő feladata lesz majd a támogatások, a nevezések és az igazolások intézése, szervezése, így Czuk Henriknek a jövőben már csak a szakmai feladatokkal kell foglalkoznia.

Legfőbb célunk, hogy hamarosan megalakítandó felnőtt csapatunkat nagypályás fociban néhány év alatt legalább a BLSZ I-ig, míg a szintén megalakítandó futsalcsapatunkat az NB II-ig eljuttassuk. Ehhez azonban nem igazolni, hanem nevelni szeretnénk, ezért folytatni kívánjuk a magas szintű utánpótlás-képzésünket is –jegyezte meg Czuk. 

Januártól ráadásul a Sólymokhoz csatlakozott az egykori válogatott kapus, az Újpesti Dózsa legendás hálóőre, Szendrei József, aki az FC Budapest tiszteletbeli szakmai igazgatója lett.

 

Comments are closed.