Éjjel-nappal készenlétben

Hat éve működtet az önkormányzat 24 órás orvosi ügyeletet a kerületben. A szolgáltatás önként vállalt feladat, amellyel tehermentesítik a háziorvosokat az ügyeleti feladatok alól, másrészt az ügyeletet a korábbi éjszakai és hétvégi helyett napi 24 órában tudják biztosítani a lakosság számára. A 24 órás ügyelet a szakrendelővel szemben, a Rákos út 58. szám alatt kapott helyet, amely autóval és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Itt hétköznaponként rendelési időben, azaz reggel 8 és este 8 óra között egy, este 8 és reggel 8 óra között, valamint hétvégeken és ünnepnapokon pedig kettő orvos áll a betegek rendelkezésére.

24 órás ügyelet/XV Média, Vargosz

24 órás ügyelet/XV Média, Vargosz

Az első időszakban párhuzamosan két egészségügyi szolgáltató biztosította az ügyeletet. Három évvel ezelőtt közbeszerzéssel a VIP Ambulance Kft. nyerte el a megbízást. Buzna Andrea, a szakrendelő orvos ­igazgatója elmondta, hogy a kft. szerződése idén nyáron lejárt, ezért új pályázatot írtak ki, amelyen ezúttal egy konzorcium (Hungary Ambulance Közhasznú Nonprofit Kft., Oxyteam Országos Sportmentőszolgálat Kft., JUNIMED Kft.) nyert.
– Az új szolgáltató szeptember 1-jétől biztosítja az orvosi ügyeletet – mondta az orvos igazgató. – A szerződés szerint nemcsak a személyi feltételeket (orvost, ápolót és gépkocsivezetőt), hanem a tárgyi eszközöket is ők adják. Az átállásból a betegek semmit sem éreznek, az ellátás továbbra is a megszokott színvonalon történik.
A 24 órás ügyelet központi vezetékes telefonszáma 307 2222, amely éjjel-nappal hívható.

Comments are closed.