Egy zalaegerszegi “veréb” Rákospalotán

Vasárnap a Csomópont Tehetséggondozóban jöttünk rá arra, hogy hova járnak a fiatalok. Egészen messziről is hajlandók elindulni. A Sződliget utcában délben kezdődött az Arany Violin kerületi énekverseny és az Xfaktor közös meghallgatása. A szervezők felkészültek a rohamra, és nem kellett csalatkozniuk. Volt próbálkozó helyből is (egy 11 éves Napsugár nevű kislány személyében), de a többség távolabbi vidékekről választotta a rákospalotai célpontot.

Nos, tehetség dolgában nem ítélkeznénk, arra ott volt a négytagú zsűri, melynek tagjai igen rokonszenvesen azoknak is mondtak pár kedves szót, akik pedig a lámpaláz miatt kissé halványabbnak érezték saját produkciójukat.

Nekünk egy zalaegerszegi hölgy tetszett a legjobban a közel harminc aspiráns közül. Merics Nikolett sanzonénekesnő arról ismerszik meg, hogy civilben telefonos operátor. Nem kutakodtunk az ifjú hölgy múltjában, meghallgattuk az előadását, Edith Piaf Padamját énekelte, a zsűri rangidős tagja annyit mondott a végén, hogy bravó. Az ifjú hölgy produkcióját azért mutatjuk meg, mert abban reménykedünk, hogy évek múltával talán ismert énekes lehet belőle. És akkor elmondhatjuk, hogy itt voltunk, amikor a sanzonénekesi karrier Rákospalotán elkezdődött.

Interjút is készítettünk Merics Nikolettel, meglehet, hogy ez volt az első az életében. Nem mutatkozott félénknek, és nagyon illedelmesen megemlítette az operaénekes tanár nevét is, akinek hálás lehet. Ezt mindenképpen méltányoltuk.

A Csomópont Tehetséggondozó és az Xfaktor közös meghallgatásának érdekes pillanatairól további érzékletes beszámolókat közlünk. Például itt. (PP)

 

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.