Egy tál melegételt karácsonyra!

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Advent negyedik vasárnapján került sor a Rászorulókat Támogatók Egyesülete hagyományos – immár tizedik alkalommal rendezett – „Egy tál melegételt karácsonyra!” akciójára. A RÁTE tagjai és támogatói az újpalotai Fő téren osztottak ételt és alapvető élelmiszereket tartalmazó ajándékcsomagokat. 

A 250 adag friss babgulyás mellett az egyesület kiosztott 500 kilogramm lisztet, ugyanennyi kristálycukrot, száraztésztát, 250 liter étolajat, 250 doboz teát és 250 doboz csokis puszedlit. Került a csomagokba őrölt bors, fűszerpaprika, 250-250 üveg paradicsom és sütőtökkrémleves. 

Fotó: XVMÉDIA, Nagy Botond

Az aktivisták, akik szép számmal vettek részt az akción, 60 kilogramm szaloncukrot, egy mázsa almát, 50 kilogramm mandarint és 250 pár kötött zoknit is elhelyeztek a csomagokban. A támogatók egy része házisüteménnyel kedveskedett a rászorulóknak. 

Az autók csomagtartóiban érkeztek az adományok, a segítők sátor alatt végezték akkurátus munkájukat. Az ajándékok átadásánál Cserdiné Németh Angéla polgármester és Dr. Barbarics Tamás, a RÁTE elnöke segítkezett. Jelen volt a Fő téri akción Hajdu László országgyűlési képviselő, Tóth Veronika alpolgármester és Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője, a XV. kerületi baloldali országgyűlési képviselőjelöltje is. Dr. Németh Péter, a RÁTE elnökségi tagja köszönetet mondott a kerületi támogatóknak és azoknak is, akik önzetlenül segítettek. Köztük volt a kerületben élő kínai kolónia 61 tagja is, akik jelentős összeggel támogatták a RÁTE karácsonyi ételosztását.

Comments are closed.