Edzésen “buktatja” a diákokat

Halász Károly személyében tekintélyt parancsoló portása van a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskolának. Ábri László, a palotai iskola korábbi igazgatója éppen emiatt kérte fel őt a feladatra. Halász Károly 2004 óta tölti a délelőttjeit a Wágner Manó téri portásfülkében, hogy aztán délutánonként a cselgáncs oktatásának hódolhasson.

Halász Károly és tanítványai/Fotó: XV Média, Vargosz

Halász Károly és tanítványai/Fotó: XV Média, Vargosz

– Fiatalkoromban magam is cselgáncsozó voltam – ­mesélte –, 1976-ban Rákoskeresztúron kezdtem a pályafutásomat, később a Honvéd, a Csepel és a Budapesti Spartacus színeiben sportoltam. Korosztályos válogatott voltam, ötször nyertem magyar bajnokságot, de mire felnőtt lettem, mindkét térdem megsérült, így kénytelen voltam idő előtt befejezni a versenyzést.
A civil élet, majd a család­alapítás egy időre a sportágtól is eltávolította őt, ám a fia révén visszatalált a cselgáncshoz, és edzős­ködni kezdett. A kerületben a Kolozsvár Általános Iskolában és a Bogáncs utcai óvodában is oktatta már a fiatalokat, jelenleg pedig a Dózsában teszi mindezt. A csoportja mintegy 15 kerületi fiatalból áll, akik között olyan is akad, akit már 14 éve edz.
– Koskár Alexandra a legeredményesebb versenyzőm, aki a korosztályos országos bajnokságon 3. volt, illetve két éve a harmadosztályú felnőtt női bajnokságot is megnyerte – mondta a portás-edző.
Halász Károly cselgáncs­edzései hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken délután fél 5 és este 6 között vannak a Dózsa torna­termében.

Comments are closed.