Édes lélekmelegítő karácsonyra

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A puncs egzotikus vidékről, Indiából származik, tengerészek hozták át a kontinensre a gyarmatokról. Mára az adventi vásárok elmaradhatatlan lélekmelegítője.

puncs

Az idők folyamán természetesen a hozzávalók is megváltoztak, a rizspálinkát a legtöbb helyen felváltotta a rum. Az angol karácsonyi puncsban ezenkívül vörösbor, narancslé, citromlé, tea és cukor van, ezeket egyszerűen együtt főzik egy fazékban, de nem forralják.
Elkészítjük a teát cukorral, mézzel és a fűszerekkel, majd hozzáöntjük az almalevet, a rumot és a bort. Belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, felmelegítjük, de nem forraljuk. Leszűrve narancs- és citromkarikákkal, valamint fahéjrúddal díszítve kínáljuk.
(béres)
Karácsonyi puncs hozzávalói
Hozzávalók:
5 dl vörösbor
2 dl almalé
5 dl gyümölcstea
2 dl rum
2 db narancs
1 db citrom
pár kanál méz
cukor ízlés szerint
fűszerek: fahéj, szegfűszeg, vanília

Comments are closed.