Díjazták a kerület legjobb tanulóit

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzat minden évben hagyományosan tanulmányi ösztöndíjjal szokta jutalmazni a legjobban tanuló kerületi diákokat. A kiemelkedő tanulmányi eredményért járó Pallasz Athéné-díjat és a kiemelkedő tanulmányi eredmény-javulásért járó Halley-díjat november 3-án a Polgármesteri Hivatal Dísztermében rendezett ünnepségen százöt 5-8. és 9-13. évfolyamos diák vehette át.

„A XV. kerületben az elmúlt immár közel három évtizedben mindig is kötelességünknek éreztük az itt tanulók ösztönzését, diákjaink szorgalmának és igyekezetének pályázat útján történő támogatását” – mondta Cserdiné Németh Angéla ünnepi beszédében. „A XV. kerületi Önkormányzat 1993 óta ismeri el ösztöndíjjal a legjobb tanulmányi eredményt elért diákokat, a 2018-tól megváltoztatott pályázati rendszerünknek köszönhetően ráadásul a korábbinál több általános- és középiskolás gyermek és fiatal részesülhetett magasabb összegű támogatásban. A mostani súlyosbodó gazdasági helyzetben és az egyre szűkebb kerületi költségvetésünk ellenére is fontosnak tartjuk, hogy erőnkhöz mérten segítsük és bátorítsuk a Rákospalotán, Pestújhelyen és Újpalotán tanuló gyermekeket és fiatalokat”

– tette hozzá.

A korábbi tanulmányi ösztöndíj helyét az Önkormányzat által alapított két új díj, a XV. Kerület Kiemelkedő Tanulója (Pallasz Athéné-díj), valamint a  XV. Kerület Kiemelkedően Fejlődő Tanulója (Halley-díj) vette át. Pallasz Athéné-díjban a nappali tagozaton kiemelkedő tanulmányi eredményeket – az 5-8. évfolyamon a legalább 4,8 tizedes, a 9-13. évfolyamon a legalább 4,7 tizedes tanulmányi átlagot – elérő tanulók részesülhetnek.

A Halley-díjat pedig a nappali tagozaton a tanulmányi eredményükben kimagasló – legalább 0,3 tizedes vagy annál nagyobb mértékű – javulást elérő tanulók kaphatják. Az Önkormányzat a Pallasz Athéné-díj esetében 100 000 Ft, a Halley-díj esetében 50 000 Ft egy összegben kifizetendő ösztöndíjban részesíti a nyertes tanulókat. Idén a Czabán Általános Iskolából 1, a Dózsából 15, a Hartyánból 13, a Károly Róbertből 3, a Kolozsvárból 10, a Kontyfából 21, a Kossuthból 8, a László Gyulából 16, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvűből 6, a Pestújhelyiből 9 és a Szent Koronából 3 diák részesült az önkormányzat elismerésében.

KÉPEK: Nagy Botond

Comments are closed.