Dagadó malacpersely

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Míg nagyszüleinknek, szüleinknek a vérében volt a spórolás, mostanság valahogy nehezebben megy (tisztelet a kivételnek). És nem csak azért, mert többe kerülnek a dolgok, mint 40-60 évvel ezelőtt. Október utolsó munkanapja, a Takarékossági Világnap éppen erre igyekszik felhívni a figyelmet.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Elcsépelt kifejezések, hogy megváltozott a világ, meg fogyasztói társadalomban élünk, de mégis, mindkettőnek köze van ahhoz, hogy az embernek, ha egy kicsit nem figyel oda, kifolyik a kezéből a pénz. Persze a reklámok sem segítenek a kiadások csökkentésében, hihetetlen, kihagyhatatlan akciók csábítanak különféle, egyébként teljesen felesleges termékek megvásárlására.
Pedig fontos lenne spórolni, hiszen bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor szükségünk lehet vésztartalékra, vagy csupán azért, hogy gyermekeink jövőjét meg tudjuk alapozni. Pénzügyi szakértők szerint a takarékosság nem attól függ, hogy mennyi pénze van valakinek, hanem hogy miként osztja azt be úgy, hogy kiadásait észszerűen csökkenti, szükségleteinek kielégítése mellett, miközben bevételeit növeli.

Comments are closed.