A Csomópont felfedezettje az X-Faktorban

Aki nyomon követi az X-Faktor adásait, hétről hétre láthat a versenyzők között egy fiatal srácot, Benjit, aki a XV. kerületből jutott be a showműsorba. A 16 éves vietnámi fiú, polgári nevén Lee Quang Huy remekül énekel, emellett több hangszeren játszik, a Hubay Jenő Zeneiskola növendéke és a Csomópont Tehetséggondozó Program felfedezettje. A Csomópontban a fiatal kerületi tehetségeket a megfelelő szakmai háttérrel segítik, koordinálják, egyengetik a szakmai karrierjüket.

Benji/Fotó: Csomópont

Benji/Fotó: Csomópont

Így történt Benjivel is, akire két évvel ezelőtt egy énekverseny megnyerése után figyeltek fel. Behívták a Csomópontba, ahol az idei Arany Violin Énekversenyen majdnem 100 versenyző között diadalmaskodott. Ezt követően jelentkezett a fiatal énekes az X-Faktorba.

A felkészülés során is sok segítséget kapott a Csomóponttól, órákat adtak neki, próbalehetőséget biztosította számára, segítették a dalválasztásban – mondta el Karacs Miklós, a Csomópont Tehetséggondozó Program szakmai vezetője.

Egyébként, mint megtudtuk, Benji nem egyedüliként került be a kerületből a tehetségkutatóba, összesen nyolc csomópontos gyerek jutott be a legjobb hatvanba. Azonban az élő showba csak Benjinek sikerült beénekelnie magát. Reméljük, még sokáig láthatjuk a versenyzők között!

Comments are closed.