Cselekvő példaképeink

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Harmadik éve jutalmazzák a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány által létre hozott szakmai díjjal a szociális munkások, szervezetek, valamint önkéntes segítők és civil közösségek kiemelkedő munkáját. A Hivatásszerűn végzett szociális munka szervezeti kategóriájában a XV. kerületben működő Széra Szociális és Rehabilitációs Alapítványt is vastapssal köszöntötték a díjazottak sorában a február 10-i díjátadón.

Carlos Lattes Pavez átveszi a díjat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Carlos Lattes Pavez átveszi a díjat/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A kerületi Széra Szociális és Rehabilitációs Alapítvány gyermekvédelmi és hajléktalan ellátást nyújt. Családoknak működtetnek átmeneti otthont, és hajléktalan férfiaknak rehabilitációs központot bentlakásos formában. Carlos Lattes Pavez, a Széra vezetője elmondta, nagy elismerés számukra a szakmai díj, megerősítés, hogy munkájukat tovább folytassák.

Az idei Jószolgálat-díjakat Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő 75. születésnapja alkalmából adták át. A grófnőt egész életében a humánum és a rászorulókért iránti felelősségvállalás vezette. A cselekvés díját fia, Báró Twickel György, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója és kuratóriumi elnöke három éve hívta életre, ezzel is tisztelegve édesanyja szellemi öröksége előtt. Az idei ünnepségen elmondta, útmutató és példaértékű számára az a szeretet és alázat, ahogyan édesanyja fordult a támogatásra, segítségre szoruló embertársai felé.

[aiovg_video id=”35557″]

Tóth Simon Ferenc, a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány képviselője beszédében kiemelte, hogy évről évre több pályázat érkezik az ország minden pontjáról és a határainkon túlról egyaránt. Idén a hét nagy magyar segélyszervezeti partnerből álló szakmai zsűri mintegy 800 jelölésből választhatta ki az életműdíjast, a 3-3 hivatásszerűen végzett szociális munkást és hivatásos szervezeti díjazottat. Az önkéntes kategóriákról a közvélemény dönthetett, a felterjesztett jelöltek közül választották ki az év önkéntes segítőjét és civil közösségét a 3147 szavazat alapján.

Nyáry Krisztián író, könyvkiadó, irodalomtörténész, a Jószolgálat-díj 2018/19-es évadának nagykövete szerint a hétköznapi hősök, akik idejüket, munkájukat, figyelmüket áldozzák másokra, kiemelt figyelmet érdemelnek a történelem minden időszakában. Balla Eszter színművésznő, a Jószolgálat-díj másik nagykövete nagy figyelmet fordított a jelölés folyamatára, a jelöltekre és a díjazottakra, és hangsúlyozta ennek a láthatatlan munkának a fontosságát.

Az idei díjazottak

  • Hivatásszerűn végzett szociális munka, egyéni: Siposné Kohári Szilvia, Mezei Ádám, Tisza Levente
  • Hivatásszerűn végzett szociális munka, szervezeti: Fészek Gyermekvédő Egyesület, Magyar Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona, SZÉRA (Szociális És Rehabilitációs Alapítvány)
  • Életműdíj: Tuczainé Régvári Marietta
  • Önkéntesen végzett munka, egyéni: Elekné Román Katalin
  • Önkéntesen végzett munka, közösségi: Völgyzugolyház Alapítvány a Kacifántosokért.

A díjakat a Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány alapítója Báró Twickel György és a szakmai segélyszervezetek képviselői adták át. A Jószolgálat-díj díjazottjai az egyedi díjtárgy és oklevél mellett pénzjutalomban is részesültek az alapítvány felajánlásában. Az életműdíjjal egymillió forint, a szervezeti kategóriák díjaival kétmillió forint, míg az egyéni kategóriák díjaival fejenként félmillió forint, az önkéntes közösségi kategóriában egymillió forint anyagi elismerés, továbbá a díj médiatámogató partnereinek – index.hu, Képmás Magazin, Családháló.hu – köszönhetően egy egész éves médiakampány is jár.

A Jószolgálat-díjátadó ünnepség önzetlen felajánlásokban is bővelkedett. Az önkéntes közösségi díjazott Völgyzugolyház Alapítvány munkatársai az elismeréssel járó pénzjutalom egynegyedét felajánlották a másik jelölt, az UCCU Alapítvány részére.

Comments are closed.