A család kihelyezett tagozata

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Százszeletes ajándék tortával ünnepelte a Szövőgyár utcai óvoda apraja-nagyja, hogy negyven éve építették fel az ovi épületét. A gyerekek ajándékot is kaptak a szülinap alkalmából.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

– Akkor jó egy óvoda, ha a család kihelyezett tagozataként működik, és erre az ovi fennállása óta törekszünk is – mondta a köszöntőbeszédben Balla Béláné óvodavezető.
A telken már 1924-ben óvoda állt, de a kerület lakosainak száma olyan ütemben növekedett, hogy a régi kétcsoportszobás épület helyére újat kellett felhúzni 1976-ban. A társadalmi összefogásban megépült óvoda életében az évek alatt számos változás volt, az utolsó nagyobb átszervezés 2011-re esett, amikor két másik óvodával összevonták, és így alakult meg a Rákospalotai Kertvárosi Összevont Óvoda. Az intézményben az elmúlt években elvégezték a lapostető-szigetelést, kialakítottak tornatermet, logopédiai szobát és az udvari játékokat, valamint a nyílászárókat is kicserélték.

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Fotó: XV Média, Nagy Botond

Az ünnepségen dr. Balázs Zoltán alpolgármester, aki ajándékkal kedveskedett a gyerekeknek, kiemelte, hogy az önkormányzatnak az épületek megújítása csak egy eszköz arra, hogy a helyi lakosok magukénak érezzék a kerületet. A beszéd után virágcsokorral köszöntötték többek között az intézmény első vezetőjét, Szabados Istvánnét, aki 22 évig volt az óvoda élén, majd a kicsik mutatták be verses-zenés műsorukat. A közeli cukrászda is kedveskedett az ünneplőknek, százszeletes ajándék tortát küldött a szülinapra.
A kerek születésnapnak ugyan vége, és folytatódnak a hétköznapok, ám a családias légkör továbbra is megmarad az oviban a gyerekek és szüleik örömére.

Comments are closed.