Tag: tojás

4
ápr

Húsvéti nyúl: micsoda baki!

Keményen tartom a böjtöt. Nem kifejezetten vallási, sokkal inkább egészségügyi megfontolásból. Kicsit elszaladt velem a ló a fagyos télen, sok volt a kolbász és a rezsigázt némiképp pótló zsiradék a menüben, a tavasz közeledtével kijjebb és kijjebb kellett engedni a nadrágszíjat. Nem maradt más megoldás, a nyúllét tápjait kezdtem fogyasztani, valamit ugyanis a kilókkal tenni kell. Narancsos diétát tartok, kicsit

Read more

30
aug

Nem mumus a tojás

A táplálkozási szakértők hosszú időn keresztül óva intettek a tojástól, annak magas koleszterintartalma miatt. A tendencia azonban megfordulni látszik, a jelenlegi ajánlások szerint a tojás mértékkel való fogyasztása kifejezetten egészséges, hiszen számos hasznos táp­anyagot is tartalmaz.

18
ápr

Kódolt tojások 

Az Agrárminisztérium adatai szerint a magyarok fejenként évente átlagosan 234 tojást esznek meg. Húsvét környékén adják el a legtöbb tojást a termelők, a jelenleg átlagosan 407 forintról ünnepekre akár 500 forintig drágulhat egy doboz tojás ára. Az Újpalotai Vásárcsarnokban 35 és 50 forint között vásárolhatjuk darabját, azonban a méret mellett érdemes a többi tojásjelölésre is figyelni.

4
febr

Óriási húsvéti tojásfához keresnek hímes tojásokat

Óriási húsvéti tojásfa díszeinek megalkotásához kér segítséget az Újpalotai Szabadidő Központ. Hímes tojásokat várnak a kerületiektől.

16
ápr

Hímes tojás nem csak húsvétra

Rózsa Györgyné Terike tojásfestő népi iparművész írókázással, viasszal rajzolja a tojásokra a mintát.