Tag: Magyar Vöröskereszt

1
aug

Adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi XV. kerületi Szervezete adománygyűjtést szervez az iskolakezdés terheinek megkönnyítéséért. Az őszi iskolakezdés minden családnak nagy kiadással jár, de van akiknek ez valóban komoly anyagi kihívást jelenthet. Szeretnénk, ha minden kerületi gyermeknek öröm lenne az iskola és a tanulás, ezért augusztus 21-én és 22-én meghosszabbított nyitvatartással, 12 órától délután 18 óráig kirendeltségünkön (1153 Budapest, Bethlen utca

Read more

8
aug

Véradás időpontfoglalással

A Magyar Vöröskereszt nyáron is aktívan szervezi a programokat. Nagy Helgától, a  XV. kerületi kirendeltség vezetőjétől megtudtuk, az utolsó nyári hónapban több rendezvénnyel is készülnek.

2
júl

Adjunk vért!

Az egészségügynek mindig szüksége van friss vérre, emiatt rendkívül fontos a véradók szerepe. Ám, egy ilyen hosszan tartó pandémiás időszak után még lényegesebbé vált a véradás. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat július 3-án (szombaton) 11 – 16 óra között véradást szervez az AsiaCenterbe (Szentmihályi út 167.).

14
máj

Új szervező régi kihívások

A Magyar Vöröskereszt május 6-án ünneplte 140. születésnapját. A XV. kerületi kirendeltségének új szervezőjével, Nagy Helgával többek között erről is beszélgettünk.

A Magyar Vöröskereszt tevékenységi köre két fontos pilléren, az adományosztáson és a véradások szervezésén alapul.

– Jelenleg csak tartós élelmiszer csomagokkal tudjuk segíteni a rászoruló családokat, mert a ruhaosztást a járvány miatt fel kellett függesztenünk. Szeretnénk minél több adományozót bevonni a programba, sajnos a járvány következményeként egyre több család szorul támogatásra– mondta Nagy Helga.

21
ápr

Fiatalokat is várnak véradásra a következő hetekben

– A 18 éven felüli fiatalokat is várják véradásra a következő hetekben – közölte a Magyar Vöröskereszt az MTI-vel.

A koronavírus-járvány elleni korlátozások fokozatos enyhítésével párhuzamosan a Magyar Vöröskereszt is folytatja a kiszállásos véradások szervezését azokra a helyszínekre, amelyeken a járvány előtt is rendszeresen lehetett vért adni – írták. Azt szeretnék elérni, hogy a következő hetekben minél többen adjanak vért, ezért számítanak a fiatalokra is, akiket a középiskolák, egyetemek és főiskolák ideiglenes bezárása miatt az elmúlt időszakban nehezebben lehetett elérni – jelezték.