Tag: Lokálpatrióták

17
dec

Díjazták a lokálpatriótákat

Átadták a Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület „Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Lokálpatrióta díj”-at. Az elismerést kapta Bozsér Zoltán posztumusz, dr. Sigmond Anikó orvos, Tavasz női kar, Szendrei Judit tűzzománcművész.

31
jan

Lokálpatrióták elismerése

Idén először adták át a Lokálpatrióták a XV. Kerületért Egyesület által alapított „Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Lokálpatriótája” díjat. Az elismerést hárman érdemelték ki, Kállai Ilona, a Czabán Általános Iskola pedagógusa, Varga Pál bélyegtervező grafikusművész, valamint a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes. A díjakat ünnepélyes keretek között adták át a városháza Kossuth termében január 30-án.

29
dec

Könyv a protestáns közösségekről

Ünnepi bemutatón jártunk, Mihályi Zoltán templomos opusza után a Lokálpatrióták a XV. kerületért Egyesület gondozásában, az önkormányzat támogatásával megjelent A XV. kerületben működő Protestáns Egyházi Közösségek története című reprezentatív könyv.  A városháza dísztermében erőteljes érdeklődés övezte az igényes és szép helytörténeti jelentőségű munka világra jöttét. A Hubay Ifjúsági Zenekar ütősei gondoskodtak a modern hangvételről, a kerület újabb gyöngyszemét pedig többen meleg szavakkal

Read more