Tag: Kozák téri Közösségi Ház

11
ápr

Küldj egy verset!

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. A Kozák téri Közösségi Ház ez alkalomból „Vers, ami összeköt” címmel indított egy kedves kezdeményezést.

“Sokan vagyunk, akik régen nem találkoztunk egymással, hiányoznak a barátok, ismerősök, a közösségeinkbe járó társak. Gondoljunk ma rájuk és küldjünk nekik egy verset.

A versek által tudjunk közelebb kerülni egymáshoz. A versekben ott lapulnak azok a gondolatok, amiket mi nehezen vagy egyáltalán nem tudunk megfogalmazni, vagy elindítja a gondolatunkat egy olyan nézőpont irányába, amivel kiszélesedik a látóterünk. Eljuttat egy olyan üzenetet, ami másképp nem érne célba vagy egyszerűen csak más kedvre hangol, elmélyít, tudatosít, elgondolkodtat” – kérik a helyi művelődésszervezők.

2
ápr

Tojáskeresés

„Indulj el egy úton… gyalog vagy bringával és találj egy Kozák-tojást! Kövesd a Kozák téri Közösségi Ház facebook oldalát április 1-jén. Ez nem bolondok napi tréfa, tényleg ajándék vár rád. Fogd meg a családod és túrázzatok egy nagyot” – írta a Kozák téri Közösségi Ház.
A tojáskereséshez előre megadják az útvonalterveket, amelyekből mindenki kedvére válogathat. Pest megyében, 6 helyszínen rejtettek el egy-egy Kozák-tojást. Ezeket megtalálás után fel kell nyitni, és elküldeni a róla készült fotót a közösségi háznak, cserébe értékes ajándékok várják a játék résztvevőit.
Az útvonalakról és az ajándékokról bővebb információt április 1-jén tettek közzé a Kozák téri Közösségi Ház facebook oldalán. A program április 2-19. között tart, amíg el nem fogynak a tojások.

6
márc

Élet a falon!

A Kozák téri Közösségi Ház művészeti pályázatot hirdet művészeti képzésben részt vevő diákok számára. A ház fennállásának 45. évfordulója alkalmából lehetőséget adnak egy művészi festmény kivitelezésére. A feladat a Kozák téri Közösségi Ház (Gábor Áron utca 58. c) épületének külső, utcára néző homlokzatán található vakablakára egy egyedi, a közösségi ház értékeit megmutató műalkotás tervezése és kivitelezése a megadott feltételek és

Read more

1
márc

Beszédes Kozák téri falak

Negyvenöt éves jubileumát ünnepli idén a Kozák téri Közösségi Ház a Gábor Áron utcában. A környék azóta megváltozott, az emlékek azonban kitörölhetetlenül beivódtak a városrész történelmébe. A múlt tradíciói észrevétlenül formálják a jelen hétköznapjait is, mely iránymutató a jövő generációjának. Mit rejtenek a régi falak, a meglévő szokások? Ennek jártunk utána. A Kozák tér és környéke hajdanán az egyik legszegényebb

Read more

12
okt

Programok a Kozák téren

Két és fél napos programkavalkáddal ünnepelhetjük a Csokonai Kulturális és Sportközponthoz tartozó Kozák Téri Közösségi Ház felújításának befejezését.