Tag: könyvtár

13
dec

Téli szünet a tékában

A Pestújhelyi Közösségi Ház zárvatartási ideje alatt – 2019. december 20-tól 2020. január 3-ig – a Szűcs István utcai könyvtár is zárva lesz.

1
dec

Szívből festeni – kiállítás az Eötvös utcai könyvtárban

Nem csak olvasnivalóért érdemes meglátogatni a kerületi Eötvös utcai könyvtárat, jelenleg ugyanis számos festmény díszíti a könyvespolcok felett a falakat. Gál Mihály és családja Családi Képtár című tárlatának és Erős Ágnes egyéni kiállításának alkotásai tekinthetők meg.

13
nov

Könyvtári együttműködés a jövő tanáraiért

„Aki a XXI. században könyvtárba fektet, annak van jövővíziója” – mondta Dr. Pap Ferenc, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának (KRE TFK) dékánja november 12-én a XV. kerületi Dokumentumtár és Információs Központban, mikor aláírták az intézményük és a Csokonai Kulturális Központ között létrejött könyvtári megállapodást.

20
jún

Nyári nyitvatartás a kerületi tékákban

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárakban is beköszönt a nyári időszámítás. Vannak tékák, melyek bezárnak egy időre, de lesznek olyanok is, melyek csökkentett nyitvatartással ugyan, de egész nyáron várják az olvasókat.

29
márc

Könyvtár Újpalota közepén

Okos Judit tavaly október óta vezeti Újpalotán a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zsókavár utcai egységét. Beszélgetésünkkor elmesélte, miért lett könyvtáros, hogyan szeretné láthatóvá tenni a bibliotékát, milyen terveik vannak és melyik korosztállyal foglalkoznak majd kiemelten.