Tag: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

1
dec

Ideiglenesen zárva tart a Szűcs István utcai könyvtár

A Pestújhelyi Művelődési Ház 2021. december 1-jétől 2022. január 23-ig zárva lesz, ezért a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár ott működő tagkönyvtára is ezen időszakban ideiglenesen zárva tart.

1
jún

Nyitott könyvek

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) újranyitotta könyvtárait. A tékák kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók és a felügyeletük alá tartozó kiskorúak számára látogathatók (oltási papírt nem fogadnak el) – jelezte a FSZEK.

Ugyanakkor vannak, akik még nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, ezért nem léphetnek be a könyvtárba, de igénylik a kölcsönzés lehetőségét. Így továbbra is biztosított a Könyvtári Cserepont szolgáltatást is, ahol a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasók a könyvtárakba való belépés nélkül, előzetes igényleadással kölcsönözhetnek. A cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is lehetséges.

A könyvtárak továbbra is normál nyitvatartási időben, de legfeljebb 18 óráig tartanak nyitva. A Központi Könyvtár csütörtökönként 20 órakor zár be. A Cserepont szolgáltatás is ugyanebben az időrendben vehető igénybe.

19
máj

Ütemezett újranyitás

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) megkezdte az újranyitás előkészítését, az első ütemben a Központi Könyvtár mellett 15 bibliotéka kezdi meg a könyvek visszavételét és kölcsönzését. A második ütemben 11 könyvtár nyitását tervezik, a harmadik ütemben 20 bibliotéka nyit ki hasonlóan szűkített szolgáltatással. A könyvtári tagságok, a kikölcsönzött könyvek és az egyéb az dokumentumok lejárati idejét a könyvtár folyamatosan meghosszabbítja, erre az időszakra késedelmi díjat nem számolnak fel. A nyitást követően további egy hónap türelmi időt adnak a dokumentum visszavitelére. Jelenleg 231 ezer 457 kötet van 63 ezer 688 olvasónál.

5
ápr

Könyvtári távszolgáltatások

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetre tekintettel, a főváros vezetésének döntése alapján, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár valamennyi tagkönyvtára zárva tart. A tagságok, olvasójegyek, illetve a kikölcsönzött könyvek és egyéb dokumentumok lejárati idejét a könyvtár automatikusan meghosszabbítja.