Búcsú a pályától

Vastapssal búcsúztatták a szurkolók Kiss Tamást, Dugót, aki a húsvéti rangadón lépett utoljára pályára a csapat játékosaként. A klubot azonban nem hagyja el, hiszen nemrég sportigazgatónak nevezték ki.

Különleges mérkőzésre készült a REAC a Budapest-bajnokság I. osztályának húsvéti fordulójában, hiszen akkor búcsúztatták a sárga-kék színekben több mint 120 találatot szerző, a labdarúgó-bajnokság minden osztályát megjáró csapatkapitányt, Kiss Tamás Dugót.

„Lehet, hogy bírnám még a mérkőzések iramát, ám az edzésekkel járó terheket már nem tudnám összeegyeztetni a munkámmal” – mondta a nemrégiben a REAC Sport Kft. sportigazgatójává kinevezett labdarúgó.

Utolsó meccsén a közönség vastapsa közepette vezette utoljára a pályára csapatát.

„Ahogy közeledett ez a pillanat, úgy lettem egyre idegesebb és izgatottabb. Eddig még nem gondoltam bele, hogy egyszer eljön majd ez a pillanat. 17 évet lezárni nem könnyű dolog. De most eljött az idő, az én életemben is egy új korszak kezdődik majd. Szerencsésnek érzem magamat, mert előtte még kiélvezhettem a klubvezetők, a csapattársak, az ellenfelek, a sportiskolás gyerekek és a szurkolók szeretetét” – mondta Kiss Tamás könnyeivel küszködve.

Kiss Tamás 2005-ben egy Újpest elleni Megyeri úti mérkőzésen mutatkozott be a REAC felnőtt csapatában. Akkor Nagy Sándor szavazott bizalmat a fiatal játékosnak. Az élet furcsasága, hogy a búcsúmeccsen is Nagy Sándor állt a hazai kispad előtt, amikor a tizedik percben a játékvezető ideiglenesen megszakította a találkozót. A két csapat pedig a pálya szélénél sorfalat állt a búcsúzó legendának. Kiss Tamást ekkor ragadták el az érzelmei, hiszen a pálya szélén két gyermeke várta, illetve a Csillag születikből ismertté vált Varga Viktor, aki a „Lehet zöld az ég…” című slágerrel köszöntötte a levonuló bajnokot.

Több mint 400 szurkoló volt kint, köztük olyan ismerős arcok is felbukkantak, mint a nagy REAC kiválóságai, Délczeg Gergely, Nyerges Krisztián, a REAC korábbi edzője, Mátyus János. Az önkormányzatról nem is beszélve, hisz Hajdu László, Tóth Imre, Szilvágyi László és Pintér Gábor is ott tapsoltak a lelátón. Kiss Tamás a félidőben egy egyedi REAC-mezt kapott, az önkormányzat pedig az április végi testületi ülésen fogja köszönteni a sportpályafutását befejező labdarúgót.

Comments are closed.