Bővült a szolgáltatás a nappali melegedőben

Az elmúlt évekhez képest változások történtek a Kontyfa utca 3. szám alatti nappali melegedő szolgáltatásaiban.

Nappali melegedő/Fotó: XV Média, Vargosz

Nappali melegedő/Fotó: XV Média, Vargosz

– Két számítógépet helyeztek ki az ügyféltérbe, amelyeken az ügyfelek állást kereshetnek, valamint élve a közösségi hálók adta lehetőségekkel, ismét felvehetik a kapcsolatot a rég nem látott családtagjaikkal. A jövőben számítógépes tanfolyam beindítása is szerepel a tervek között – mondta el Takács Péter, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat egységvezetője.
Az ügyféltérben, egy adományboltnak köszönhetően, több száz könyv is a hajléktalanok rendelkezésére áll. Az udvarban közösségi kertet alakítottak ki, az ott termesztett zöldségeket a szociális munkások az ügyfelekkel együtt a „főző klub” keretein belül közösen készítették el. További előrelépés, hogy a családsegítő szolgálat együttműködést írt alá a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, amelynek köszönhetően rendszeresen tartós élelmiszert tudnak osztani a kerületben élő hajléktalanoknak – tudtuk meg Takács Pétertől.
– A nappali melegedő szolgáltatásait minden 18. életévét betöltött hajléktalan igénybe veheti, ha van fél évnél nem régebbi tüdőszűrő-igazolása és betartja a házirendet. A melegedő ötven fő befogadására képes – mondta a szakember.
Hozzátette, a téli krízis­időszakban az utcai szociális munkások délután 2 órától este 10 óráig végzik munkájukat, ellátják a közterületen életvitelszerűen élőket, szükség esetén segítséget nyújtanak.
Ha a lakók ellátásra szoruló személyt látnak, akkor a nap 24 órájában hívható Menhely Diszpécser Szolgálathoz fordulhatnak. A diszpécser értesíti az utcai szociális munkásokat, akik a helyszínen megteszik a szükséges lépéseket. Elérhetőségük: 06 30 355 5400.

Comments are closed.