„Biztonságosan fejlődhet tovább a kerület”

Átlagos olvasási idő: 2 perc

Teljesítették, amit 2019-ben vállaltak – Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció   országgyűlési képviselő szerint ez volt a receptje annak, hogy június 9-én a XV. kerületi választók ismét bizalmat szavaztak Cserdiné Németh Angéla polgármesternek és csapatának.

„Felhatalmazást kaptak a folytatásra, így biztonságosan fejlődhet tovább a XV. kerület – jelentette ki az önkormányzati választást követően Barkóczi Balázs, Rákospalota, Pestújhely, Újpalota és Újpest parlamenti képviselője. – A győzelemhez persze sok munka, odafigyelés kellett. Az, hogy amit a polgármester és a többpárti Mindenki a Tizenötödikért frakció tagjai 2019-ben megígértek, azt végre is hajtsák. Kormányzati ellenszélben, megszorítások, sarcok, világjárvány, energiaválság közepette se hátráljanak.”

Pedig az elégedetlen kisebbség rendre azzal vádolta a polgármestert, illetve a Mindenki a Tizenötödikért frakciót, hogy a kerület élhetetlen, szemetes, nem törődnek az itt élőkkel, aminek meglesz a következménye – emlékeztetett Barkóczi Balázs. A kerület lakói viszont nem így gondolták, ezt mutatja, hogy Cserdiné Németh Angéla polgármesternek és csapatának ismét bizalmat szavaztak. „Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki rájuk szavazott” – fogalmazott lapunknak a parlamenti képviselő. Hozzátette, sokat dolgoztak a kampányban, ám a siker nyilván nem ezen az egy hónapos munkán múlt, hanem a korábbi évek teljesítményén.

Parlamenti képviselőkért ezután is a XV. kerületiekért dolgozik. Egyebek mellett azért, hogy végre épüljön új kórház, illetve a felújításokhoz sikerüljön elég pénzt szerezni. Politikai öngyilkosságnak tartja, hogy a kormány nem törődik az önkormányzatokkal, az ellenzéki településeket pedig bünteti. Nyilván ez is szerepet játszott abban, hogy a XV. kerületben októbertől még kevesebb fideszes ülhet a testületben, egyéni körzetet pedig most sem nyertek.

„Nem lehet okuk szégyenkezni – ezt már a DK teljesítményével kapcsolatban jegyezte meg Barkóczi Balázs. – Megvédtük a szabad Budapestet, megvédtük a kerületeinket, új polgármestereink lettek például Szolnokon, Orosházán.” A választóknak azt üzente, pártja ezután is ugyanaz marad, mint eddig. Továbbra is az egységes Európáért dolgoznak, és bár úgy tűnik, ennek nálunk most nincsen divatja, a DK-t ez nem fogja eltántorítani. Akik ugyanis rájuk szavaztak, azok az erős Európára, az Európai Egyesült Államokra voksoltak. A parlamenti képviselő arra emlékeztetett, hogy az újonnan megalakuló Európai Parlamentben a magyar baloldalt csak a DK fogja képviselni.

A 2022 őszén megalakított árnyékkormányt mindezek ellenére a választási eredmény „elsöpörte”. Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-listavezetője június 10-én közösségi oldalán jelentette be, hogy az árnyékkormány munkája eddigi formájában véget ért. Új megoldásokat, eszközöket, utakat keresnek. A szakértőiket azonban nem engedik el. Utóbbit már Barkóczi Balázs tette hozzá a TiZEN5-nek. A munkát különböző kabinetekben folytatják. Az oktatási, egészségügyi, gazdasági, illetve más területeken tevékenykedő szakemberekkel kialakított kapcsolataikat meg akarják őrizni. „A politika ugyanis nem One Man Show, nem is valóságshow, hanem elvekről, célokról, megoldásokról szól.” Barkóczi Balázs büszke az árnyékkormányra, amelyben az oktatásért és a kultúráért felelt.

Comments are closed.