Biztonságosabb lesz a csomópont

Átlagos olvasási idő: < 1 perc

Egyik legnagyobb tartozása volt az önkormányzatnak az Énekes utca-Csobogós utca-Kossuth utca-Fő út találkozásánál levő csomópont rendezése. Ezt az adósságot pedig végre sikerül törleszteni.

„Itt mindig is nagy probléma volt a biztonságos átkelés”

– mondta Tóth Imre az október 10-i sajtótájékoztatón, megindokolva, miért vált időszerűvé már a csomópont rendezése.

Az Énekes utca-Csobogós utca-Kossuth utca-Fő út találkozása a 2. számú egyéni választókörzet egyik, hanem legfontosabb közlekedési pontja. Szilvágyi László, a körzet képviselője ennek megfelelően nagyon fontosnak tartja az itt zajló munkálatokat: „Megújul az útburkolat, és megújulnak a kapcsolódó járdaszakaszok is. Illetve új kandelábereket is kihelyeznek, melyek a láthatósággal együtt biztonságérzetet is növelni fogják.”

A legfontosabb változást azonban az a két új gyalogátkelőhely jelenti majd, amely az Énekes utcán, illetve a Fő úton való áthaladást fogja elősegíteni. A terveket a kerületi önkormányzat készítette, a megvalósítást pedig a Fővárosi Önkormányzat által biztosított forrásból a Budapest Közút Zrt. végzi. „Egyelőre még munkagépek okoznak némi kellemetlenséget az itt élőknek, illetve az erre közlekedőknek, de a beruházás révén hamarosan meg fog szűnni ez a régóta megoldásra váró probléma.”

FOTÓ: Nagy Botond

Comments are closed.