Átlagos olvasási idő: < 1 perc

A Halottak napi hosszú hétvégére nemcsak a hozzátartozók, hanem a rendőrök is készülnek. Ahogy azt Verdes Edina rendőr zászlóstól, a XV. kerületi kapitányság bűnmegelőzési előadójától megtudtuk, idén október 31-én és november 1-jén is megerősített szolgálatot tartanak a rendőrök a Rákospalotai Köztemetőben és környékén.

Nagy erőkkel veszünk majd részt a helyszín biztosításában, ám ahhoz, hogy ez a hétvége valóban csak a megemlékezésekről szólhasson, a hozzátartozók türelmére és megértésére is szükség lesz.

A BRFK összefoglalta, mit kell tennünk annak érdekében, hogy ne váljunk bűnelkövetők áldozatává a temetőben. Egyrészt fokozottan kell figyelnünk az értékeinkre, többek között a táskánkat egy pillanatra sem szabad őrizetlenül hagynunk! Másrészt csak hivatalos kereskedőtől érdemes virágot vennünk, mert az alkalmi árusok között sajnos olyan is akad, aki a sírokról ellopott virágokat, koszorúkat próbálja meg újból áruba bocsátani. Ugyancsak fontos, hogy míg a temetőben tartózkodunk, az autónk utasterében ne maradjon semmi, mert az szintén felkeltheti a bűnözők érdeklődését! Ha bármilyen rendkívüli, gyanús dolgot észlelünk, azonnal értesítsük a temető biztonsági szolgálatát, illetve az egyenruhás rendőröket!

A temető előtt három napon keresztül több, egyenruhás rendőr segíti majd a forgalmat, illetve a jelenlétükkel is próbáljuk távol tartani az elkövetőket. Ha ez mégsem sikerülne, a temetőben civil ruhás nyomozók is lesznek, akik folyamatosan figyelemmel kísérik a gyanús személyeket.

A fenti akció kizárólag a Halottak napi hosszú hétvégét érinti, de a rendőrök az előtte és az utána levő héten is gyakran járőröznek majd a Rákospalotai köztemető környékén.

Ugyancsak az idei eseménnyel kapcsolatos információ, hogy a legzsúfoltabbnak ígérkező hosszú hétvégén tilos lesz a parkolás a Zala György utcában. Erre is érdemes lesz odafigyelni!

Comments are closed.