Bérlakásokra írt ki pályázatot az önkormányzat

Kilenc szociális bérlakás, huszonöt költségelven és tizenhét piaci alapon bérbe adható lakás pályázati kiírását tette közzé az önkormányzat.
Bérlakás, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

Bérlakás, illusztráció/Fotó: XV Média, Nagy Botond

A helyhatóság a szociális bérlakásokat kizárólag kerületi lakosoknak adja bérbe 1+2 évre. A hat egyszobás és három 1+2 félszobás lakás összkomfortos távfűtéses, komfortos, és egyedi fogyasztásmérőkkel felszerelt. Mivel szociális bérlakások, ezért a bérleti díjuk igen kedvező, a komfortos lakások havi lakbére négyzetméterenként 260, az összkomfortosoké 300 forint.

A költségalapú bérbakásokat 2+3 évre adja bérbe a helyhatóság. Itt a bérleti díj az összkomfortos lakásoknál havonta négyzetméterenként 400 forint, az egy darab komfortos lakás esetében havonta négyzetméterenként 340 forint.

A meghirdetett lakások eltérő műszaki állapotúak. A lakásokról külön-külön felújítási, karbantartási program készült, amelyben a szükséges feladatokat, és azok teljesítésének becsült költségét is meghatározták. A felújításokat alapvetően a bérbeadónak kell elvégeznie, ám a pályázónak lehetősége van arra, hogy a meghatározott feladatok közül egy vagy több teljesítését önként átvállalja. A pályázatok elbírálásánál a megadott pontrendszer szerint előnyben részesül az a pályázó, aki több feladatot vállal magára, és nagyobb értékű feladatvállalással nyújtja be pályázatát.

A piaci alapú bérlakásokat 5 éves időtartamra adja bérbe az önkormányzat. A pályázatra kiírt lakások összkomfortosak és teljesen felújítottak. A lakások energetikailag korszerűsített, felújított lakóépületekben találhatók (homlokzati hőszigetelés, nyílászárócsere, tetőszigetelés, fűtéskorszerűsítés), ezért fenntartásuk alacsonyabb rezsiköltséggel jár. A lakások díja havonta négyzetméterenként 900 forint.

A bérleti díjon felül – mindhárom bérleti díj típus mellett – a bérlőknek a közüzemi szolgáltatások díjait, és a különszolgáltatások (szemétszállítás, liftdíj, épülettakarítás) díjait is meg kell megfizetniük – tudtuk meg Dr. Sárosi Magdolna kabinetvezetőtől.

  • A pályázatok benyújtásának helye a XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálata (Bocskai u. 1-3.).
  • Pályázatot benyújtani a polgármesteri hivatal által kibocsátott formanyomtatványon lehet, amelynek térítési díja 1000 forint.
  • A benyújtási határidő: 2014. április 1-je (kedd), délután fél 5.
  • A részletes pályázati kiírások a www.bpxv.hu oldalon találhatók meg.

Comments are closed.