Békét sugárzó festmények

A Sri Chinmoy Alapítvány Jharna Kala Társasága 18 darab Sri Chinmoy által festett festményreprodukciót adott át a Rákos úti Szakrendelő vezetőségének. Az átadás után az alapítvány kórusa műsorral kedveskedett a jelenlévőknek.

Festményátadó, Sólyom Olimpia főigazgató és Szeidemann János alapítványi elnök/Fotó: XV Média, Vargosz

Festményátadó, Sólyom Olimpia főigazgató és Szeidemann János alapítványi elnök/Fotó: XV Média, Vargosz

Az ünnepségen Szeide­mann János, a képeket felajánló Sri Chinmoy Alapítvány elnöke köszönetet mondott azért, hogy lehetővé tette a szakrendelő vezetése a festményreprodukciók adományozását. A szakrendelő a 28. helyszín, ahol – az alapítvány közreműködésével – ilyen alkotások díszítik a falakat.

Az alapítvány kórusa/Fotó: XV Média, Vargosz

Az alapítvány kórusa/Fotó: XV Média, Vargosz

Sri Chinmoy (1931–2007) spirituális tanító volt, aki egész életét az emberiség szolgálatának szentelte. Nyugaton töltött 43 évet, s ez idő alatt arra törekedett, hogy ösztönözze és szolgálja az emberiséget lélekteljes felajánlásaival, imáival és meditációival, irodalmi, zenei, valamint képzőművészeti tevékenységeivel.
Jharna Kala a művész anyanyelvén (bengál) forrásművészetet jelent. Utalva az alkotási folyamatra ezzel a névvel illette Sri Chinmoy a műveit. A művész, mialatt képeit létrehozza, mély meditatív tudatállapotban van, a belső világokban megélt tapasztalatait fordítja le a színek és formák nyelvére.

Comments are closed.